Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2015 12:46

Οι νικητές στο τουρνουά σκάκι του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά μπλίτς του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με διεθνή αξιολόγηση που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.


Στο τουρνουά 9 γύρων (με χρόνο σκέψης 3 λεπτά συν 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση) συμμετείχαν 26 άτομα με νικητή τον σκακιστή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μανώλη Μουτζούρη με 8 βαθμούς, στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε  ο Φώτης Πετριτάι (ΟΣΚ) με 7,5 βαθμούς και τρίτος στην τελική βαθμολογία ήταν  ο Πέτρος Διαμαντέας (ΝΟΚ) με 6 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους Σταμάτη Καλογεράκο  (ΝΟΚ) και τον νεαρό σκακιστή (ΝΟΚ Σπύρο) Παπαδόπουλο. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η Μαριάνθη Λούκα (ΝΟΚ) ενώ πρώτος στην κατηγορία  κάτω των 12 ετών ήταν ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος (ΝΟΚ) με 5 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους Παναγιώτη Θωμαΐδη (ΝΟΚ) και τον δεκάχρονο Μιχάλη Κατσαρέα  (ΝΟΚ) που ήταν και η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά.
Διευθύντρια αγώνων ήταν η έφορος του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγώτου  και διαιτητής των αγώνων ο Θοδωρής Τσεκούρας.
Στο τουρνουά συμμετείχαν οι: Περράκης Χρόνης, Κορωνιός Δημήτρης,
Σολακίδης Παναγιώτης, Λιάκος Χρήστος, Μητσέας Παναγιώτης, Σωφρονάς Ανδρέας, Μπακής Απόλλων, Καρακαϊδός Γιώργος, Θωμαίδης Μπάμπης, Σκόκος Γεώργιος, Κλαμπατσέας Χρήστος, Ντάκουρης Βασίλης, Χριστόπουλος Γιάννης, Δραγώνας Γιώργος, Αργύρης Χρήστος-Ευφραίμ, Ξαρχάκος Παναγιώτης και
Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης.
Το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ευχαριστεί  τους χορηγούς του για το 2015 και ιδιαίτερα τον κ. Στάθη  Καρέλια που με την αρωγή του επιτρέπει την συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου  Καλαμάτας στις κορυφαίες πανελλήνιες σκακιστικές διοργανώσεις αλλά και την διεξαγωγή αρκετών τουρνουά στα οποία συμμετέχουν δεκάδες παιδιά.