Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2015 14:11

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ισχυρή παρουσία στον 2° ημιμαραθώνιο Λουτρακίου

Γράφτηκε από τον

Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου - Ναός Ακραίας Ήρας, Ηραίον Περαχώρας και για πρώτη φορά έγινε και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών.


Τον αγώνα διοργάνωσε το “Άθλος- ενέργεια - Σύζευξις Αρχαιολογικών Χώρων” με την άτυπη συνεργασία συλλόγων, φορέων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και φυσικών προσώπων.
Στο χώρο της αφετηρίας ξεκίνησαν 150 δρομείς για να τερματίσουν τελικά οι 141 μεταξύ των οποίων και 23 αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Ο σύλλογος συμμετείχε δυναμικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απολαμβάνοντας όλοι οι αθλητές μία όμορφη διαδρομή, ξεκινώντας από το όμορφο Λουτράκι, ανεβαίνοντας το βουνό με το δάσος μέχρι τη Περαχώρα και μετά συνεχίζοντας κατηφορικά, περάσανε την όμορφη λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης, για να τερματίσουν στο Ναό Ακραίας Ήρας Περαχώρας.
Αξίζει να σημειωθεί η βράβευση της δυναμικής και φέτος Σταυρούλας Μπάκα για τη 1η θέση στη κατηγορία της με χρόνο 1:46:44" και 4η θέση στη γενική κατάταξη, το καλό πλασάρισμα μέσα στη 10άδα από το Παναγιώτη Καλομπόκη ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 1:35:57", ενώ από τους διοργανωτές είχαμε την ειδική βράβευση στο κ. Παναγιώτη Δούση, ως τον μεγαλύτερο αθλητή του αγώνα (83 ετών), ο οποίος καταχειροκροτήθηκε τόσο κατά το τερματισμό του, όσο και για το πλούσιο βιογραφικό του σε συμμετοχές αγώνων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με πολλές διακρίσεις και χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και βαλκανικά πρωταθλήματα βετεράνων.
Τέλος όπως αναμενόταν ειδική βράβευση έλαβε και ο ΣΔΥΜ με αναμνηστική πλακέτα, ως ο πολυπληθέστερος επαρχιακός σύλλογος.
Στο τερματισμό οι διοργανωτές πρόσφεραν εκτός από νερό, χυμούς και μπανάνες σε όλους τους αθλητές και συνοδούς το τοπικό παραδοσιακό γεύμα  ''μπουλουγούρι'', που παρασκεύασαν μέλη της Ένωσης Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, συνοδεία με κρασί και χωριάτικο ψωμί.
Όλοι οι δρομείς της αποστολής του ΣΔΥΜ πέρασαν όμορφα και έδωσαν την υπόσχεση να ξαναβρεθούν και του χρόνου στο όμορφο Λουτράκι για να ζήσουν ανάλογες όμορφες στιγμές.

Με τρεις αθλητές συμμετείχε
στον 16° Ημιμαραθώνιο Βόνιτσας

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, ο 16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος με τη συμμετοχή 158 αθλητών απ' όλη την Ελλάδα, από τους οποίους τερμάτισαν επιτυχώς οι 138 δρομείς.
Τον αγώνα διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Περισσότερα από 110 παιδιά συμμετείχαν δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στη φετινή διοργάνωση, αφού για πρώτη φορά έγιναν και αγώνες 500 και 1000 μέτρων αντίστοιχα, για μαθητές Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων. Οι αγώνες ξεκίνησαν πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) και περνώντας από την παραλία της Βόνιτσας τερμάτισαν στο Δημαρχείο στο σημείο τερματισμού του Άκτιου Δρόμου.
Στην μακρινή Βόνιτσα και στον 16° ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο, συμμετείχαν οι τρεις φίλοι από τη Κυπαρισσία και αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος και Κατσαρός Αλέξιος, οι οποίοι τερμάτισαν με επιτυχία.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ