Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015 13:59

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με τρεις αθλητές συμμετείχε στον 4° Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από τον

Κάτω από δυνατή βροχή και αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή περισσότερων από 21.000 αθλητές, ηλικίας 12 έως 94 ετών.


Η παραλιακή και οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας γέμισαν από χιλιάδες αθλητές, συμπεριλαμβανομένου πρωταθλητών μεγάλων αποστάσεων, ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, παραολυμπιονίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες, προσωπικότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας, μαζί με εκπροσώπους από 53 χώρες, έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγώνα αψηφώντας τη ραγδαία βροχόπτωση.
Συνολικά οι εγγεγραμμένοι δρομείς έφτασαν τελικά τους 21.132, απ' τους οποίους οι 4.205 ήταν στον ημιμαραθώνιο και οι 16.927 στον αγώνα δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 5000 μέτρων.
Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε με τη δύση του ήλιου στις 18:45, από την Πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο, ενώ ο αγώνας των 5000μ. ξεκίνησε μπροστά από Δημαρχιακό μέγαρο στις 21:15", με τερματισμό επίσης στο Λευκό Πύργο.
Νικητής στους άντρες αναδείχθηκε ο Ρώσος Ρινάτ Αχμαντέεφ και στις γυναίκες επικράτησε η Σόνια Τσεκίνι - Μπουδούρη, ενώ από τη Καλαμάτα και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας εκπροσώπησαν επάξια τον αγώνα τα μέλη του συλλόγου Καπετανέας Μάνθος, Κωνσταντινέα Παναγιώτα και Χάικος Νικόλαος.

Ο ΣΔΥΜ συμμετείχε στο
"Run Greece 2015" της Πάτρας

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Πάτρα τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου το Run Greece 2015, με διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και που λίγο έλειψε να ματαιωθεί όλη η διοργάνωση, χιλιάδες αθλητές απ' όλη την Ελλάδα έδωσαν βροντερό παρόν και ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πάτρας τρέχοντας για καλό σκοπό.
Η συμμετοχή ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, φτάνοντας τους 4.500 αθλητές, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετεχόντων των προηγούμενων ετών και όλοι μαζί κάθε ηλικίας, έτρεξαν αναδεικνύοντας εκτός των άλλων την αξία του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού.
Από πλευράς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχαν οι αθλητές Ασημάκου Παναγιώτα που τερμάτισε σε χρόνο 45:05", ο Κρέτσος Κωνσταντίνος με χρόνο 46:15" και ο Ξιάρχος Γεώργιος με χρόνο 53:24".