Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2015 16:26

ΣΔΥΜ: Θα συμμετέχει στον "Δρόμο των Αθανάτων" - Εκκίνηση στην Τρίπολη, τερματισμός στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος αγώνας υπεραπόστασης 142 χιλιομέτρων, με την επωνυμία "Δρόμος των Αθανάτων" "που θα ενώνει τις πόλεις Τρίπολη - Σπάρτη - Μυστρά - Καλαμάτα.


Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το Σάββατο στην Τρίπολη, στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη (Πλατεία Άρεως) στις 14.00 και ο τερματισμός στην Καλαμάτα, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 13.00. Ουσιαστικά ο αγώνας επιχειρεί τη σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας θα συμμετέχει και θα συμπαρασταθεί στη διοργάνωση και τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα αυτό, επανδρώνοντας τους τελευταίους πέντε σταθμούς τροφοδοσίας. Οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να τερματίσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι τις 1 μ.μ που είναι και το χρονικό όριο τερματισμού. Τον ΣΔΥΜ θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Γεώργιος Κουτσιούκος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος.
Η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ αναφέρει: "Παρακαλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και τους πολίτες της πόλης, να παρευρεθούν το πρωινό της Κυριακής στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και να χειροκροτήσουν την επίπονη προσπάθεια, που θα έχουν καταβάλει οι αθλητές που θα συμμετάσχουν απ' όλη την Ελλάδα και που μερικοί από αυτούς, ίσως έρχονται για πρώτη φορά στη πόλη μας.
Όλοι οι δρομείς υγείας που κατά καιρούς έχουν πάει σε διάφορους αγώνες ανά την Ελλάδα, έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις και γνωρίζουν πολύ καλά, πόσο σημαντικό είναι να σε περιμένουν εκατοντάδες κόσμου στο τερματισμό, για να σου δώσουν ένα δυνατό χειροκρότημα ως ανταμοιβή της δύσκολης προσπάθειας που έχεις κάνει.
Αξίζει το κόπο και εμείς να ανταποκριθούμε και να αγκαλιάσουμε με αγάπη και στοργή όλη αυτή την προσπάθεια, που θα κάνουν όλοι αυτοί οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων και να βρεθούμε στο τερματισμό για να τους δώσουμε ένα ζεστό, δυνατό χειροκρότημα αλλά και την όμορφη φιλοξενία μας».