Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2015 17:29

Στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε ο "Δρόμος των Αθανάτων"

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε ο "Δρόμος των Αθανάτων"

Στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο "Δρόμος των Αθανάτων", ο 1ος αγώνας υπεραπόστασης 142 χιλιομέτρων που ένωσε τις πόλεις Τρίπολη - Σπάρτη - Μυστρά - Καλαμάτα.


Η εκκίνησή του έγινε το Σάββατο στις 2 μ.μ. στην Τρίπολη, μπροστά από το Αγαλμα του Κολοκοτρώνη (Πλατεία Αρεως) και την Κυριακή το μεσημέρι είχαμε τον τερματισμό στην Καλαμάτα.
Σκοπός του αγώνα ήταν η σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα π'ερασαν οι αθλητές, το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη, το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά, το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Στον αγώνα συμμετείχαν 89 αθλητές, 72 εκ των οποίων τερμάτισαν στην Καλαμάτα εντός του χρονικού ορίου που ήταν 24 ώρες.
Συμμετείχαν αθλητές από Αθήνα, Τρίπολη, Σπάρτη, Θήβα, Γιάννενα και δύο αθλητές από την Καλαμάτα, οι Μπάμπης Κασκούτης και Λεωνίδας Παπαδόπουλος.
Παρών στους αγώνες και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης ο οποίος συνεχάρη τους αθλητές, αναφέρθηκε στις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη και τόνισε την σημασία που έχουν όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό.