Σάββατο, 31 Οκτώβριος 2015 14:32

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: Το παγκόσμιο ρεκόρ θέλει να σπάσει ο Καστρινάκης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση θα επιχειρήσει αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα ο Σταύρος Καστρινάκης, ο οποίος είναι πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο Καστρινάκης θα κάνει βουτιά στα 146 μέτρα στην κατηγορία εναλλασσόμενα βάρη (επιστρέφει στην επιφάνεια κολυμπώντας).
Η προσπάθειά του θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 9 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ναυαρίνου (στο ύψος του ξενοδοχείου Elite" ) και θα μπορεί και ο κόσμος να προσεγγίσει το σημείο και να παρακολουθήσει το γεγονός.
Το ρεκόρ μέχρι σήμερα είναι 145 μέτρα και το έχει ο Καναδός Γουίλιαμ Γουίναρ (από το 2012 στην Αίγυπτο).
"Η προσπάθεια αυτή σηματοδοτεί και το τέλος της φετινής σεζόν στην Καλαμάτα που ήταν πολύ καλή. Είχα έξι μήνες να προπονηθώ στις καλύτερες συνθήκες και κέρδισα πρόσφατα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με αυτή την κίνηση θέλουμε να τονίσουμε διεθνώς τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Καλαμάτα σε τουριστικό και αθλητικό επίπεδο για ελεύθερη κατάδυση. Πιστεύω ότι οι συνθήκες θα είναι μια χαρά και αν δεν το πίστευα και δεν μπορούσα , δεν θα έκανα αυτή την προσπάθεια", λέει ο Σταύρος Καστρινάκης. Οσο για τι χρειάζεται για να καταφέρει: "Ηρεμία και καλή διάθεση. Προπονητικά ότι έπρεπε να γίνει έχει γίνει. Είναι περισσότερο εγκεφαλική υπόθεση και πόσο χαλαρός είσαι μέσα στο νερό".
Για το εγχείρημα του Στ. Καστρινάκη, μίλησε και ο Χάρης Βγενής πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου: "Εκ μέρους του δήμου χαιρετίζω αυτή την προσπάθεια του Σταύρου Καστρινάκη, ο οποίος έχει φέρει στην πόλη μας πολλές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας και βρίσκει τρόπους να έχει την Καλαμάτα στον παγκόσμιο χάρτη. Η πόλη είναι από τους κορυφαίους προορισμούς για ελεύθερη κατάδυση".
Μετά την πρόθεση του Καστρινάκη, θα έρθει στην Καλαμάτα η κριτική επιτροπή της ομοσπονδίας και ο εξοπλισμός (σύστημα καταγραφής βάθους).  Ηδη μάλιστα γίνονται μετρήσεις στο σχοινί, έτσι ώστε να είναι επίσημο το ρεκόρ (αν γίνει).
Ο πρωταθλητής Ελλάδας που είναι και διοργανωτής αγώνων, θα έχει ιατρική υποστήριξη από τον κ. Γιαννόπουλο, ενώ θα είναι δίπλα του και η ομάδα διάσωσης - παράρτημα Μεσσηνίας.