Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015 13:58

Παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση και προβολή της Καλαμάτας από Καστρινάκη

Γράφτηκε από τον

Με βουτιά στα 146 μέτρα ο Σταύρος Καστρινάκης κατέχει από την Κυριακή το πρωί το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στην κατηγορία εναλλασσόμενα βάρη.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε από το 2012 ο Καναδός Γουίλιαμ Γουίναρ και χθες η ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα το ρεκόρ που έγινε στην Καλαμάτα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ναυαρίνου (στο ύψος του ξενοδοχείου Elite")
Ακόμα ο Καστρινάκης γνωστοποίησε ότι η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει για μία ακόμα φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης το Σεπτέμβριο του 2016!
"Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ένας από αυτούς που προβάλουν διεθνώς την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και θέλω να τον ευχαριστήσω. Ο μεσσηνιακός κόλπος προσφέρεται για ελεύθερη κατάδυση και πιστεύω ότι θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για να έχει η Μεσσηνία και άλλα οφέλη και σε οικονομικό επίπεδο", δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για το σπουδαίο επίτευγμα του Καστρινάκη, ο οποίος από την πλευρά του αφιέρωσε το ρεκόρ στην εγκυμονούσα συζυγό του και ευχαρίστησε "Ολο τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε με τηλέφωνα, μηνύματα και όσους βοήθησαν γι' αυτό το εγχείρημα. Το δήμο Καλαμάτας που από το 2010 που ήρθαμε μας έχει αγκαλιάσει, το Λιμενικό Ταμείο και τον κ. Βγενή, το γιατρό Παναγιώτη Γιαννόπουλο που κάλυψε ιατρικά την προσπάθεια και τους φίλους μου Θανάση και Χρήστο από την ομάδα διάσωσης Μεσσηνίας. Ημασταν όλοι την Κυριακή μια ομάδα και καταφέραμε αυτό το ρεκόρ. Ακόμα θέλω να πω ότι η Καλαμάτα πήρε το "πράσινο φως" για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης το 2016. Η πρόταση μας ήταν η μοναδική που έγινε αποδεκτή από θέματα ασφάλειας και υποδομής. Κάτι που σημαίνει ότι θα προωθήσει η Ομοσπονδία και το Σεπτέμβριο θα γίνει για 3η χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ως οργανωτής θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Του χρόνου θα δούμε αν θα είμαι και μέσα στο νερό".