Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015 16:06

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Εγινε και ο 2ος γύρος του ανοικτού τουρνουά σκακιού

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο 2ος γύρος του 7ου Open τουρνουά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας».


Ο 1ος γύρος είχε φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Pharae Palace την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Ο 2ος γύρος πραγματοποιήθηκε αναγκαστικά στον μικρό χώρο στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος.
Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου κατά σκακιέρα είναι τα εξής: Διαμαντέας Πέτρος - Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος 1-0, Λούκα Μαριάνθη - Μουτζούρης Μανώλης 0.5 - 0.5, Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος -Θωμαίδης Παναγιώτης 1-0, Περράκης Πολυχρόνης - Πουλόπουλος Ηλίας 1-0, Μητσέας Παναγιώτης - Παπαδόπουλος Σπύρος 0.5-0.5 , Μπακής Απόλλων- Καβουρίνου Πολυξένη 1-0, Αθανασόπουλος Θοδωρής - Λιάκος Χρήστος 0-1, Σωφρονάς Ανδρέας- Ξαρχάκος Παναγιώτης 1-0, Βυθούλκας Δημήτρης - Φράγκου Μαρία 0-1, Μάρας Γεώργιος -Καλογεράκος Σταμάτης 0-1, Θωμαΐδης Χαράλαμπος - Κουραμπάς Πέτρος 0-1, Τσίμπουρης Παναγιώτης - Κορδελάκος Χρύσανθος 0-1,Κατσαρέας Μιχάλης- Αποστολόπουλος Γεώργιος 0-1, Παντελοπούλου Δέσποινα -Αργύρης Χρίστος-Εφραίμ 1-0, Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης - Παντελοπούλου Ελεάνα 0-1, Πετρόπουλος Γεώργιος - Αθανασοπούλου Ανδριάνα 1-0, Δικαίος Άγγελος - Σπυριδωνίδης Ιωάννης 1-0, Ποντίκης Ηλίας - Δραγώνας Γεώργιος 0-1 α.α., Χριστόπουλος Γιάννης -Σπυριδωνίδης Ηρακλής 0-1, Βυθούλκας Αλέξανδρος – Κατσαρέας Κωνσταντίνος 1-0.
Ο 3ος γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση του ΝΟΚ αναφέρει σχετικά: «Είναι σημαντικό να μπορούν να γίνονται στη πόλη μας σκακιστικά τουρνουά και να δίνεται η δυνατότητα στους σκακιστές να αγωνίζονται και να βελτιώνονται μέσα από τους αγώνες. Στο πρωτάθλημα «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» συμμετέχουν 42 σκακιστές, μικροί και μεγάλοι. Είναι μεγάλο το κέρδος για το σκάκι αλλά και για όσους ασχολούνται με το πνευματικό αυτό άθλημα, αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά και διαφορετικά για κάθε ηλικία. Ενισχύονται η κρίση, η μνήμη, η αγωνιστικότητα και η παραδοχή της ύπαρξης πολλών λύσεων για κάθε πρόβλημα. Καταρρίπτεται η απολυτότητα καθώς και η αρχή που λέει «μόνο αν είμαι τυχερός θα προχωρήσω».
Επικεφαλής διαιτητής του τουρνουά είναι ο Θοδωρής Τσεκούρας, διαιτητές οι Νικόλαος Φράγκος και Φίλιππος Παπαδημητρίου. Διευθύντρια αγώνων είναι η έφορος του τμήματος κα. Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα Τούλα.
Από εκεί και πέρα, συνεχίζει την λειτουργία της η ακαδημία σκακιού του ΝΟΚ. Εγγραφές πραγματοποιούνται σ’ όλα τα τμήματα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς για μικρούς και μεγάλους.