Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2015 19:52

Η ΔΟΕ βράβευσε την Βούλα Κοζομπόλη

Γράφτηκε από τον
Η ΔΟΕ βράβευσε την Βούλα Κοζομπόλη

Μία πολύ σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, έλαβε χώρα σήμερα στη Λωζάνη, κατά την εκδήλωση της απονομής των βραβείων «IOC Women & Sport Awards 2015», που διοργανώνει η ΔΟΕ.

 

Συγκεκριμένα, στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, η Μεσσηνιακής καταγωγής Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και Aργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, Βούλα Κοζομπόλη, επιλέχθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), να λάβει το σχετικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, για τη φετινή χρονιά.

Συνολικά απονέμονται έξι βραβεία, ένα παγκοσμίου επιπέδου και ένα ανά ήπειρο. Η ΔΟΕ με αυτή την ετήσια εκδήλωση θέλει να προωθήσει την πρόοδο των γυναικών σε όλους τους τομείς στον αθλητισμό. Αυτό που λαμβάνεται υπόψη για την απονομή των βραβείων είναι κάποιο σημαντικό επίτευγμα ή η συνεισφορά για την ανάπτυξη, την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και των νεώτερων κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Επιπλέον στην κα Κοζομπόλη αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της για την ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και της παροχής ίσων ευκαιριών, τόσο στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στις θέσεις ευθύνης (ήτοι προπονήτριες, διαιτητές, manager και στελέχη ) του αθλητισμού.

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ως κάτοχος του βραβείου για την Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το διεθνές βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Καπράλο, για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου ολυμπιονίκες για την συνεργασία τους, για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών.