Κυριακή, 15 Νοέμβριος 2015 11:06

Συνέντευξη με τον Καλαματιανό Mr. Bicycle, Δημήτρη Δημητρακόπουλο

Γράφτηκε από τον

Αν η μεσσηνιακή ποδηλασία ήταν πίνακας, τότε η μορφή του Δημήτρη Δημητρακόπουλου θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος από το συνολικό εμβαδόν του κάδρου.

 

Ο κορυφαίος εδώ και δεκαπέντε χρόνια Μεσσήνιος ποδηλάτης δρόμου έχει να επιδείξει σπουδαίες διακρίσεις κι αρκετές πρωτιές, ενώ δεν σταματάει να δοκιμάζει μαζί με το ποδήλατό του συνεχώς καινούρια πράγματα. Η πρόσφατη συμμετοχή του σε αγώνες Mountain στην Αρκαδία ήρθε να αποδείξει πως η σχέση του με το αγαπημένο του δίτροχο δεν έχει όρια.

«Το ποδήλατο αποτελεί μόνιμη παρέα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, συνεπώς υποθέτω ότι δεν πρόκειται να το αποχωριστώ ποτέ. Είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε σε μία πόλη που προσφέρεται για ποδηλασία» υποστηρίζει ο Μεσσήνιος πρωταθλητής της ποδηλασίας που έχει γράψει ιστορία στην άσφαλτο.

Στην Κέρκυρα, στην Πάτρα και στον Πύργο η πορεία του ήταν διαρκώς ανοδική, ενώ η καταξίωση σε πανελλαδικό επίπεδο ήρθε την τριετία που μετακόμισε στην Αθήνα ως αθλητής του Κρόνου Νικαίας. Με τον αθηναϊκό σύλλογο θα σαρώσει τα πάντα εντός των ελληνικών συνόρων και θα γράψει συμμετοχές σε πολλούς διεθνείς αγώνες ανά την Ευρώπη, με αποκορύφωμα τον ποδηλατικό γύρο της Τουρκίας.

Μετά τις εξίσου επιτυχημένες παρουσίες του με τον Ευκλή και το Μεσσηνιακό Γ.Σ., ο κορυφαίος Μεσσήνιος ποδηλάτης θα αναζητήσει ξανά τη συνέχεια της καριέρας του εκτός νομού. Το 2015 ήταν αθλητής του Θράκα Ιππέας Κομοτηνής, όπου πιθανότατα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν. Στο θρακιώτικο σύλλογο υπάρχουν, μάλιστα, άλλοι δύο σπουδαίοι Μεσσήνιοι ποδηλάτες, ο Σταύρος Κανελλόπουλος και ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης, που απαρτίζουν μία πανίσχυρη τριπλέτα. «Δυστυχώς στην Καλαμάτα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι που να ασχολούνται σοβαρά με την ποδηλασία. Ακόμα και για το ίδιο το ποδήλατο που έγινε μόδα στις αρχές της οικονομικής κρίσης το 2010 και το 2011, θα έλεγα πως η χρήση του δεν εξαπλώθηκε όσο περίμενα. Κρίμα γιατί την Καλαμάτα την προτιμούν πάρα πολλοί ξένοι αθλητές και πρωταθλητές για προετοιμασία κι αυτό είναι κάτι που οι τοπικοί φορείς δεν έχουν φροντίσει να εκμεταλλευτούν» υποστηρίζει ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος που ξεκίνησε την ποδηλασία σε πολύ μικρή ηλικία: «Οπως σχεδόν όλα τα παιδιά της γενιάς μου, έτσι κι εγώ μεγάλωσα με ένα ποδήλατο, απλά η διαφορά ήταν ότι εγώ συνέχισα ακόμα και μετά το σχολείο. Η ποδηλασία είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που δεν έχουν όριο ηλικίας και το γεγονός αυτό κάνει το ποδήλατο ευχάριστη παρέα για όλο τον κόσμο. Σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τα τοπία με άλλο μάτι κι αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που έχω δεθεί τόσο πολύ μαζί του. Βέβαια για να κάνει κάποιος καριέρα, θα πρέπει να ασχολείται μαζί του καθημερινά, προκειμένου να βελτιώνει συνεχώς το χρόνο του. Αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα του αθλητισμού, να βάζεις διαρκώς νέους στόχους».

 

Ο 39χρονος σήμερα Καλαματιανός ποδηλάτης διατηρεί από το 2003 κατάστημα με ποδήλατα. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο επαγγελματικά από το να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα κι εγώ τα κατάφερα χάρη σε αυτό το μαγαζί. Μπορεί αν είχα γεννηθεί στο εξωτερικό να είχα την ευκαιρία να κάνω επαγγελματική καριέρα αλλά δεν παραπονιέμαι. Το ποδήλατο θα είναι πάντα μία ευχάριστη συντροφιά για μένα» καταλήγει ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος.