Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 13:50

Τα ταλέντα κέρδισαν το χειροκρότημα στην ημερίδα στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Δεκάδες μικρούς αθλητές ηλικίας 4-15 ετών γέμισε το Σάββατο το πρωί το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας.

Τα νεαρά αγόρια και κορίτσια έδειξαν το ταλέντο τους και κέρδισαν το χειροκρότημα παρότι η βροχή που έπεσε ανά διαστήματα δυσκόλεψε τις προσπάθειές τους και βάρυνε το τερέν του Δημοτικού Σταδίου. Ηταν πάντως μια ωραία εκδήλωση του καλαματιανού συλλόγου, που έγινε με στόχο την γνωριμία με τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού καθώς και την ανίχνευση ταλαντούχων παιδιών, στην οποία συμμετείχαν ακόμη αθλητές από τους συλλόγους του Γυθείου, της Σκάλας και του Λουτρακίου αλλά και μαθητές σχολείων της Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του Ακρίτα κ. Καρακύκλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκδήλωση τονίζοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις προάγουν τον αθλητισμό και ότι θα συνεχιστούν από πλευράς Ακρίτα. Ο έφορος του τμήματος Πέτρος Παπαδόπουλος σημείωσε πως το μέλλον ανήκει στο νέο τμήμα στίβου του Ακρίτα, ενώ στάθηκε στο νέο γυμναστήριο "Νίκη Μπακογιάννη" που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου "Elite" το οποίο φιλοξενεί ήδη τις προπονήσεις των αθλητών του καλαματιανού συλλόγου.
Παρούσα στην εκδήλωση η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη για το αγώνισμα του άλματος σε ύψος, αλλά και η Ελληνίδα προπονήτρια Ολυμπιονικών και αθλητών της Εθνικής Ομάδας Στίβου Σοφία Μπακατσάκη για το άλμα σε μήκος. Και οι δύο είναι κοντά στον Ακρίτα και βοηθούν τις προσπάθειες του τμήματος.
Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στα 30 μέτρα, το ύψος, το μήκος, τη σφαίρα, το μπαλάκι, τα 40 μέτρα, τα 50 μέτρα, τα 60 μέτρα και τα 80 μέτρα.


Ν.Τσ.