Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2015 12:44

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κουτσιούκος και Γεωργιόπουλος τερμάτισαν στον 1° Φειδιππίδειο Δρόμο

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη φορά φέτος, από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα, μήκους 495 χιλιομέτρων) ο οποίος αντανακλά την αυθεντική διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, ο οποίος στάλθηκε από τους Αθηναίους στη Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν την Μάχη του Μαραθώνος (490 π.Χ.), όπως περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και Παυσανία.


Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην έρευνα για την ανοσοθεραπεία του Καρκίνου και διοργανώθηκε  από τον Σύλλογο Ελλήνων Ημεροδρόμων (ΣΕΗ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου (ΚΑΑΚ) του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και του Φυσιολατρικού Αθλητικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΦΑΟΣ).
Ο «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», είναι ο μεγαλύτερος αγώνας υπέρ-αποστάσεων διεθνώς, με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων που  ήταν 29 ενώ κατάφεραν να τερματίσουν  12.
Ανάμεσα σ΄ αυτούς  η Μεσσηνία εκπροσωπήθηκε από δύο μέλη του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας, τους Γιώργο Κουτσιούκο και Κώστα Γεωργιόπουλο (φωτό). Και οι δύο έδειξαν δύναμη ψυχής και σώματος, καταφέρνοντας να τερματίσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες (σε 85 και 102 ώρες αντίστοιχα)