Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2013 20:37

Το Σαββατοκύριακο ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Κύπελλο εθελοντή δότη» από το ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Το Σαββατοκύριακο ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Κύπελλο εθελοντή δότη» από το ΝΟΚ



Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας «Ποσειδών» διοργανώνει για 2η χρονιά ιστιοπλοϊκό αγώνα με την επωνυμία «Κύπελλο εθελοντή δότη».


Ο διασυλλογικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο μεσσηνιακό κόλπο και συνολικά θα διεξαχθούν έξι ιστιοδρομίες.
Σκοπός του αγώνα είναι η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και της δωρεάς αίματος, μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος.
Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα είναι:
"Δεν είμαστε ένας αλλά ο ένας ανάμεσα στους πολλούς
Εμείς σχηματίσαμε ένα κομμάτι της αλυσίδας… φτιάξτε το δικό σας κομμάτι, γίνετε και εσείς κρίκος της αλυσίδας του εθελοντισμού
Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης". 
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι γύρω μας υπάρχουν πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο. Ο ρόλος του εθελοντισμού είναι καθοριστικός για να περιορίσουμε μερικά από αυτά. Ολοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία, ανθρωπιά.
Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή προσφέροντας ένα μικρό μέρος από τις γνώσεις μας, ελάχιστο χρόνο από το χρόνο μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας. Καθημερινά  ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους
που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή αιμοποιητικά κύτταρα, που μόνο ένας άλλος υγιής άνθρωπος μπορεί να τους προσφέρει.
Από την άλλη μεριά συναντάμε τους ενθουσιώδεις εθελοντές που σπεύδουν να προσφέρουν αλλά και τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σκεφθεί ή διστάζουν να το κάνουν. Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό.
Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα. Μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει «εσύ» και «εγώ», είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου.
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Με σύνθημα ζωής «Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης» ο εθελοντισμός μπορεί να μπει
στην καθημερινότητά μας.
Μάλιστα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 20 Ιουλίου από τις 9.30 το βράδυ στο χώρο του λιμενοβραχίονα στην Καλαμάτα θα γίνεται ενημέρωση του κοινού και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ενώ θα υπάρχουν τοποθετημένα στο χώρο σκάφη optimist και βίντεο γουόλ με σκηνές από αγώνες.