Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 14:30

Μπήκε στο... σπίτι του ο Ακρίτας Kαλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Μπήκε στο... σπίτι του ο Ακρίτας Kαλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Το όραμα έγινε πραγματικότητα. Ο Ακρίτας έχει πλέον το δικό του αθλητικό κέντρο στο χώρο του ξενοδοχείου "Εlite", που θα στεγάζει τις προσπάθειες και τα όνειρα των μικρών αθλητών και αθλητριών να γίνουν πρωταθλητές του στίβου και γιατί όχι και... Ολυμπιονίκες.

Οπως η Νίκη Μπακογιάννη, που βρέθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα για να κόψει την κορδέλα, μιας και το ζεστό αυτό μικρό στάδιο έχει το όνομά της! Μαζί της και η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και επίτιμο μέλος του Ακρίτα Βούλα Κοζομπόλη, αλλά και η επίσης Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου. Σε αυτή την μέρα γιορτής, αλλά και συγκίνησης για τον καλαματιανό σύλλογο παρευρέθηκε και ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων, φίλοι, γονείς και φυσικά το μέλλον του Ακρίτα, οι αθλητές και αθλήτριες.


Ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς τέλεσε τον αγιασμό και αποκάλυψε μάλιστα ότι ο έφορος του τμήματος στίβου Πέτρος Παπαδόπουλος του είχε προτείνει να αναλάβει τη θέση του προέδρου, κάτι που δεν μπορούσε να δεχτεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι μακριά από το σύλλογο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θα είμαι πρόεδρος στις… καρδιές σας". Μετά τον αγιασμό ακολούθησαν χαιρετισμοί και στη συνέχεια κόπηκε η κορδέλα για να μπει και επίσημα ο Ακρίτας στο δικό του σπίτι.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Καρακύκλας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Ολυμπιονίκες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και αποτελούν πρότυπο για τα νέα παιδιά. Ευχαρίστησε ακόμα τον Πέτρο Παπαδόπουλο που σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει πολλά, με αποκορύφωμα την ιδέα και την επίτευξη της δημιουργίας αθλητικού κέντρου, καθώς και τον επιχειρηματία Νικήτα Κάρτσωνα που παραχώρησε το χώρο. Ευχήθηκε να αναδειχθούν μέχρι και Ολυμπιονίκες, αλλά πάνω απ' όλα να βγουν καλοί χαρακτήρες.
Η Νίκη Μπακογιάννη θυμήθηκε με συγκίνηση τα παιδικά της χρόνια, όταν ξεκινούσε 13 ετών τον αθλητισμό, κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες: "Στη Λαμία δεν υπήρχε ταρτάν και αθλητικό κέντρο, αλλά κοκκινόχωμα και βρέξει χιονίσει πήγαινα κάθε μέρα για προπόνηση στο στάδιο. Ενας που με έβλεπε κάθε μέρα με ρώταγε συνέχεια τι κάνω και σήμερα μετά από τόσα χρόνια που τον συναντώ μου απαντά "κάτι ήξερες". Αφήστε λοιπόν τα παιδιά σας ελεύθερα και αυτά ξέρουν τι θα κάνουν. Να μην διστάσουν να κάνουν όνειρα. Γιατί όταν ξεκινάς ποτέ δεν ξέρεις πού μπορείς να φθάσεις".
Η Βούλα Κοζομπόλη αφού συνεχάρη τους ανθρώπους του Ακρίτα και του ξενοδοχείου "Εlite" γι' αυτή τη σπάνια, όπως είπε, ιδιωτική πρωτοβουλία, δήλωσε συγκινημένη για το γεγονός ότι το αθλητικό κέντρο πήρε το όνομα μιας αθλήτριας που άνοιξε το δρόμο για να έρθουν και άλλες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί έμπνευση για πολλά παιδιά. Ζήτησε από τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά τους, όπως ήταν και η μητέρα της "που πήγαινε κάθε μέρα στις 5.30 το πρωί για προπόνηση, γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχα γίνει Ολυμπιονίκης".
Ο επιχειρηματίας Νικήτας Κάρτσωνας ευχήθηκε τα παιδιά βλέποντας τους Ολυμπιονίκες να διδαχθούν αξίες και πρότυπα, ενώ ο έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε συγκινημένος, γιατί ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Σημείωσε ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και προανήγγειλε ότι στο μέλλον ο Ακρίτας θα έχει το δικό του ανοιχτό γυμναστήριο, έξω ακριβώς από το χώρο που βρίσκεται το αθλητικό κέντρο, με τη συνδρομή της κ. Ξανθάκη που εκπροσώπησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης. Τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης που μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί και τόνισε ότι ο δήμος αγκαλιάζει πάντα τέτοιες προσπάθειες. Το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής.