Κυριακή, 21 Ιούλιος 2013 22:10

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Τσάτουμας

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλητής Ελλάδας ο Τσάτουμας

Για ένατη φορά στην καριέρα του ο Λούης Τσάτουμας κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ.
Ο αθλητής του Μεσσηνιακού στον όγδοο αγώνα του στη σεζόν, "προσγειώθηκε" στα 8,23 μ. (0,4 μ./δ.) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, συνέχισε το σερί των αγώνων πάνω από τα 8,00 μ. (στους τέσσερις από αυτούς προσγειώθηκε πάνω από τα 8,10 μ.) και βρέθηκε δυο εκατοστά κάτω από το υψηλό όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η σημερινή παρουσία του Τσάτουμα έρχεται ως συνέχεια μιας άκρως επιτυχημένης σεζόν, που έχει ως κορύφωσή της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Διοργάνωση στην οποία ευελπιστεί να πάρει μέρος και ο Γιώργος Τσάκωνας, ο όποιος έχει το χαμηλό όριο. Ο αθλητής του Δημήτρη Χατζόπουλου, που προέρχεται από τραυματισμό, μπήκε στον αγώνα κι έκανε τρία άκυρα άλματα.
“Οταν είσαι υγιής και κάνεις προπόνηση τότε μπορείς να κυνηγήσεις καλές επιδόσεις και σπουδαίες εμφανίσεις. Κατάφερα να κάνω αρκετούς αγώνες μέσα από τους οποίους βγήκε η επίδοση. Πάντα οι αγώνες βοηθάνε να κάνεις σπουδαίες επιδόσεις", είπε αρχικά ο Τσάτουμας και συμπλήρωσε: “Ηθελα να κάνω ένα άλμα πάνω από τα 8,25 μ., ώστε να ξεμπερδεύει με το όριο και ο Τσάκωνας. Είναι κρίμα να χάσει το παγκόσμιο λόγω του τραυματισμού. Είναι σπουδαίος αθλητής και πρέπει να είναι στη Μόσχα. Εχει μπροστά του μία ακόμη διοργάνωση κι ελπίζω να τα καταφέρει”. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσάκωνας δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που δεν πόνεσα μέσα στον αγώνα. Ισως πιέστηκα περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Θα ήθελα να κάνει ο Λούης το υψηλό όριο ώστε να συνεχίσω την προετοιμασία μου για το Παγκόσμιο. Τώρα θα κοιτάξω να πιάσω το όριο είτε στη Θήβα είτε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα”, είπε ο Τσάκωνας μετά το τέλος του αγώνα. Δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντάρας, ο οποίος είχε καλύτερο άλμα στα 7,84 μ. (1,1). Ο Μιχάλης Μερτζανίδης ήταν ο τρίτος του βάθρου με 7,66 μέτρα, επίδοση που πέτυχε και ο Τάσος Γαλαζούλας.