Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015 14:49

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ισχυρή παρουσία στον 1° αγώνα θυσίας του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία και ισχυρή παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ο 1ος Αγώνας Θυσίας 10 χιλιομέτρων στα Καλάβρυτα στην μνήμη των θυμάτων που άφησαν πίσω τους τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.


Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τη Γραμματεία Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απ' όλη την Ελλάδα και κυρίως από τη Πελοπόννησο και την Αττική, αλλά και με κορυφαία ονόματα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 10.000 μ. που έγινε από το μαρτυρικό χωριό Ρογοί μέχρι τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Πρώτος στην κατηγορία των ανδρών αναδείχθηκε ο Σπύρος Ιατρόπουλος με δεύτερο τον Χαράλαμπο Πιτσιώλη και τρίτο τον Νίκο Πάλη. Αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτη ήταν η Θεώνη Λουβή, δεύτερη η Αθανασία Τσουμελέκα και τρίτη η Ισαβέλλα Κουτσαχείλη. Στους πρώτους νικητές την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της 72η επετείου της μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρόν και σε αυτόν τον αγώνα, με ιδιαίτερη συμμετοχή από 43 δρομείς, οι οποίοι μετέβησαν οι περισσότεροι με λεωφορείο, το οποίο είχε αναλάβει ο σύλλογος, διοργανώνοντας ημερήσια εκδρομή από την Καλαμάτα. Όλοι οι δρομείς τερμάτισαν επιτυχώς με αρκετές καλές επιδόσεις από τους περισσότερους, ενώ απόλαυσαν την πόλη των Καλαβρύτων, εκμεταλλευόμενοι τον όμορφο καιρό που επικρατούσε.