Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 20:01

Πολλές συμμετοχές στον Ιστιοπλοϊκό αγώνα "2ο Κύπελλο εθελοντή δότη"

Γράφτηκε από τον



Με επιτυχία διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την ιστιοπλοϊκή διημερίδα "2ο Κύπελλο εθελοντή δότη" στο Μεσσηνιακό κόλπο ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας για σκάφη Optimist και Laser 4,7.


Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι ιστιοδρομίες με πολύ καλές συνθήκες για τους μικρούς ιστιοπλόους, όπου γέμισαν με πανιά την θάλασσα, προσφέροντας μια άλλη νότα το Σαββατοκύριακο για όσους βρέθηκαν στην παραλία.
Οι πολλές συμμετοχές των αγωνιζομένων και στις δυο κατηγορίες Optimist και Laser 4,7, οι καλές συνθήκες, η άψογη διοργάνωση και το μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης που έστειλαν τα παιδιά ήταν τα χαρακτηριστικά αυτών των αγώνων.
Οργανωτικά η ημερίδα ήταν υψηλού επιπέδου με Πρόεδρο Επιτροπής Αγώνα τον Ηλία Βεργινάδη και Πρόεδρο Επιτροπής Ενστάσεων τον  Νικόλαο Ταρσινό.
Οι 40 αθλητές που έλαβαν μέρος στα σκάφη τους είχαν κολλημένο το μήνυμα του εθελοντισμού στην αιμοδοσία.
Αγωνιστικά έλαβαν μέρος αθλητές από τον Ναυτικό όμιλο Καλαμάτας, ΝΑΣΚ Αίολο και Ναυτικό όμιλο Λακωνίας. Η ιστιοπλοϊκή ημερίδα στο Μεσσηνιακό κόλπο είναι ένα δώρο για τους ιστιοπλόους κάθε κατηγορίας αφού οι συνθήκες ευνοούν τις προσπάθειες των αγωνιζομένων.
Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι ως εξής:
OPTIMIST
Κατηγορία Αγόρια
1. Παναγιώτης Ηλιόπουλος Ν.Ο. Καλαμάτας    1ος
2. Στάθης Τσάμης     Ν.Ο. Καλαμάτας    2ος
3. Στάθης Πίσπας    ΝΑΣΚ Αίολος    3ος
Κατηγορία Κορίτσια
1. Σοφία    Μπουτεράκου Ν.Ο. Λακωνίας    1η
2. Στεφανία Αδαμοπούλου     Ν.Ο. Καλαμάτας    2η
3. Σταματίνα – Χριστίνα Μουγάκου     Ν.Ο. Λακωνίας    3η
Κατηγορία 11χρονα
1. Στάθης Τσάμης Ν.Ο. Καλαμάτας    1ος
2. Ανδρέας Μπουτεράκος    Ν.Ο. Λακωνίας    2ος
3. Σοφία    Μπουτεράκου Ν.Ο. Λακωνίας    3η
LASER
Κατηγορία Αγόρια
1. Στέλιος Κρασόπουλος Ν.Ο. Καλαμάτας    1ος
2. Ανδρέας Γούλας Ν.Ο. Καλαμάτας    2ος
3. Δημήτρης Βραχάτης ΝΑΣΚ Αίολος    3ος
Κατηγορία Κορίτσια
1. Χρυσούλα Λάσκαρη Ν.Ο. Καλαμάτας    1η
2. Κωνσταντίνα Κουβαρά ΝΑΣΚ Αίολος    2η
3. Χριστίνα Τσέκουρα ΝΑΣΚ Αίολος    3η
Οι απονομές των επάθλων έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Καλαμάτας, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στους νικητές, αλλά και στην προσπάθεια των καινούργιων ιστιοπλόων και παράλληλα κουράγιο να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους σε αυτό το υπέροχο άθλημα.
Οπως τονίζει στο μήνυμα του ο ΝΟΚ "Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα μοναδικό που διαμορφώνει χαρακτήρες, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με τα ερεθίσματα της φύσης, είναι τα εφόδια για ένα υπέροχο μαγικό ταξίδι. Κρατώντας το τιμόνι ο καπετάνιος, από ηλικία μόλις 6 χρονών και ξεπερνώντας τις φουρτούνες την μια μετά την άλλη, είναι σίγουρο ότι θα βγει πιο δυνατός. Σας περιμένουμε στην θάλασσα με το μήνυμα:
"Εμείς σχηματίσαμε ένα κομμάτι της αλυσίδας… φτιάξτε το δικό σας κομμάτι...γίνεται και εσείς κρίκος της αλυσίδας του εθελοντισμού.
Δώρισε την ευκαιρία για ζωή".