Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015 15:12

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του γυμναστηρίου στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Κυπαρισσία και κυρίως τον αθλητικό κόσμο της πόλης, με την απόφαση να κλείσει το γυμναστήριο που στεγάζεται σε χώρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.

Ενας χώρος που φιλοξενεί σχεδόν όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης καθώς υπάρχουν όργανα με τα οποία το έχουν εξοπλίσει οι ίδιοι οι Σύλλογοι και κυρίως ο Ναυταθλητικός Ομιλος Κυπαρισσίας προκειμένου να μπορούν οι αθλητές που κατά κύριο λόγω είναι και μαθητές να αθλούνται.
Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τα αθλητικά σωματεία εκεί προπονούνται και γυμνάζονται μαθητές και ενήλικες που συμμετέχουν σε προγράμματα άθλησης του δήμου τα οποία είναι και δωρεάν, όπως και μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις αφού στοχεύουν σε στρατιωτικές σχολές. Ηδη οι υπεύθυνοι των συλλόγων έχουν ενημερωθεί να απομακρύνουν τα όργανα άθλησης και, όπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση καθώς δεν έχουν πλέον πού να πάνε και πού να προπονηθούν οι αθλητές τους. 
Πάντως ήδη στο δήμο έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας από τους Συλλόγους και ζητούν την παρέμβαση του δημάρχου για να βρεθεί λύση. Αν και από το δήμο αφήνεται να διαφανεί ότι οι αποφάσεις παίρνονται από το γυμνάσιο όπου ανήκει ο χώρος και την σχολική επιτροπή.
Κ.Μπ.