Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013 18:57

Δύο ποδηλατικοί αγώνες στην Καλαμάτα από τον Ευκλή τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο

Γράφτηκε από τον
Δύο ποδηλατικοί αγώνες στην Καλαμάτα από τον Ευκλή τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο



Εντονη αγωνιστική παρουσία έχει το ποδηλατικό τμήμα του Σ.Π.Ο.Κ. «Ο Ευκλής» από την αρχή της χρονιάς, κάτι που επισημαίνει με δηλώσεις του ο έφορος ποδηλασίας του συλλόγου Δημήτρης Δημητρακόπουλος.

Ολοι οι αθλητές από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, πήραν μέρος σε διασυλλογικούς αγώνες δρόμου σε τοπικά πρωταθλήματα ορεινής ποδηλασίας, σε ποδηλατικούς γύρους, με σπουδαιότερη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στην Καλαμπάκα.
Πολλοί ποδηλάτες ανέβηκαν στο βάθρο με σημαντικές διακρίσεις, προβάλλοντας την Καλαμάτα και τον «Ευκλή», όπως άλλωστε είναι και το λογότυπο της ποδηλατικής στολής των αθλητών, έχοντας ως έμβλημα στην πίσω μεριά τον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Κουτρούλης είναι περήφανος, γιατί γνώρισαν και θαύμασαν την καλαματιανή ποδηλατική ομάδα πόλεις όπως: ο Πύργος, η Αρχαία Ολυμπία, η Ζαχάρω, η Πάτρα, το Αίγιο, οι Δελφοί, η Αθήνα, το Σούνιο, η Σαλαμίνα, το Νέο Φάληρο, η Καρδίτσα, η Καλαμπάκα, το Κιλκίς, η Ρόδος, τα Χανιά, κ.ά.
Επίσης είναι περήφανος για την ίδρυση της ποδηλατικής ακαδημίας από τον αθλητή με διακρίσεις του «Ευκλή» Σταύρο Κανελλόπουλο,
ο οποίος είναι ο υπεύθυνος προπονητής της ακαδημίας.
Μάλιστα ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» Καλαμάτας έχει ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες και έχει πάρει έγκριση από την Ε.Ο.Π. για να διοργανώσει δύο ποδηλατικούς αγώνες στην Καλαμάτα τον
Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2013, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας.
α) Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «6η Ανάβαση Ταϋγέτου» μήκους 45 χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία 23ης Μαρτίου και οι αθλητές αφού κάνουν 10 χλμ. μέσα στην πόλη, θα ακολουθήσουν τον εθνικό επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας -  Σπάρτης, μέχρι το Τουριστικό Ταϋγέτου, όπου θα 'ναι και ο τερματισμός.
β) Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα γίνουν αγώνες δρόμου ατομικής χρονομέτρησης 12 χλμ. και σιρκουί 42 χλμ. στη Θουρία Καλαμάτας.
Ο δεύτερος αγώνας με την ονομασία «2ος Γύρος Ταϋγέτου ΜΤΒ» θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στη Νέδουσα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Νέδουσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέδουσας.
Οι κατηγορίες είναι FAN 12 χλμ. και RACE 58 χλμ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθεί στην πλατεία του ορεινού χωριού Νέδουσα, με τα άφθονα νερά, γενέτειρα του Νικηταρά του αγωνιστή του 1821.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας θα προσφέρει στους επισκέπτες μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία του χωριού.
Η έφορος δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου ανακοίνωσε ότι από τον αγώνα «2ος Γύρος Ταϋγέτου ΜΤΒ» στη Νέδουσα, μέρος των εσόδων θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS. Επίσης τόνισε ότι ο σκοπός του συλλόγου, με τη διοργάνωση των παραπάνω αγώνων, είναι να' ρθουν επισκέπτες στην περιοχή μας και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Μεσσηνίας.