Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2016 12:27

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δυναμικό παρών στον 3° Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Γράφτηκε από τον

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά με ισχυρή παρουσία 350 αθλητών απ' όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο Περιστέρι Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα.


Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτόν τον αγώνα και είχε δυναμική παρουσία με 50 δρομείς περίπου, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του συλλόγου με πούλμαν, ενώ και κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα, μέσω Ταϋγέτου, όπου συνάντησε αρκετό χιόνι, προς το Περιστέρι αλλά και κατά την επιστροφή.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που πραγματοποιεί ο σύλλογος εκτός Μεσσηνίας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, για τη μαζικότητα, την οργάνωση και την αγωνιστική του παρουσία, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να βραβεύσει με τιμητική πλακέτα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΣΔΥΜ σάρωσε στα μετάλλια και στα κύπελλα, αφού πολλοί αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο, με τη μεγάλη έκπληξη, αυτή της 12χρονης Ανίας-Μαρίας Μιχαλάκη, η οποία ήρθε 3η στη γενική κατάταξη των 5km στις γυναίκες.
Η Γιώτα Ασημάκου και η Σοφία Κονταξάκη κατέλαβαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη των γυναικών στα 10km, ενώ στον ημιμαραθώνιο (21,1χιλ.) στο βάθρο ανέβηκε η Σταυρούλα Μπάκα, καταλαμβάνοντας τη 3η θέση στις γυναίκες στη γενική κατάταξη.
Επίσης ο Εμιλιάνο Κάνο πήρε τη 1η θέση στη κατηγορία του στον ημιμαραθώνιο και 6η στη γενική με πολύ καλό χρόνο και ο Θανάσης Κλάδης τη 3η θέση στη κατηγορία του στους άντρες, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που έκαναν ατομικά ρεκόρ στον αγώνα τους.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή από το σύλλογό της Μεσσηνίας, ενός από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές που έδωσαν το παρών και μάλιστα στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων, τον κ. Παναγιώτη Δούση (83 ετών), ο οποίος αγωνίστηκε κάνοντας νέο Βαλκανικό ρεκόρ βετεράνων στη κατηγορία 80 - 85, σημειώνοντας χρόνο 2:15':19".
Η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ αναφέρει: "Ήταν ένας μοναδικός, πραγματικός λαϊκός αγώνας που σε αγκάλιαζε η αγάπη, η φιλοξενία και η ζεστασιά των ντόπιων ανθρώπων του χωριού, αλλά και το μεράκι και η ψυχή των διοργανωτών.
Ένας αγώνας που ήταν μακριά από συμφέροντα, στηριγμένος σε τοπικούς φορείς, το Δήμο, από 23 πολιτιστικούς συλλόγους απ' όλη τη Λακωνία, από αρίθμητους εθελοντές, τους διασώστες, τους πυροσβέστες και τόσοι άλλοι που μας διαφεύγουν, για να στηρίξουν όλη αυτή τη προσπάθεια.
Μία διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και που οφείλεται στο νεοσύστατο δρομικό σύλλογο και όχι μόνο, "Α.Π.Σ. Καλλισθένης" και στη ψυχή του συλλόγου τη Δώρα Φιφλή, που ήταν πάνω απ' όλους και όλα.
Το Περιστέρι έζησε μοναδικές στιγμές για 3η συνεχόμενη χρονιά αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα. Η πλατεία του χωριού γεμάτη από λουλούδια, τραπεζάκια με ντόπια και αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης και της γύρω περιοχής.
Προσφέρθηκαν απλόχερα σε όλους τους δρομείς και στους επισκέπτες, πολλές λιχουδιές, τσάι και άφθονος φυσικός χυμός πορτοκαλιού που είναι και το βασικότερο προϊόν της περιοχής, τόσο πριν τους αγώνες αλλά και στο τέλος αυτών. Άφθονο φαγητό για όλους μετά το τερματισμό, κουλούρια, ελιές και φρέσκο λάδι αλλά και κρασί και όλα βγήκαν από τα σπίτια των ντόπιων αυτών ανθρώπων, που πρόσφεραν με απέραντη αγάπη και χαμόγελο οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων. Όλα αυτά, όπως και η ατομική τσάντα που δόθηκε για τον κάθε δρομέα, με το μετάλλιο και πολλά άλλα τοπικά καλά, ήταν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.
Μαζί με τον κύριο αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκαν και οι παράλληλοι αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων και αγώνας ενός χιλιομέτρου για παιδιά.
Οι δρομείς του κύριου αγώνα διέσχισαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι(εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος και τερματισμός και πάλι στο Περιστέρι".