Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 12:01

Την Κυριακή 10 Απριλίου ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Στις 10 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος ο Μαραθώνιος δρόμος της Μεσσήνης, τον οποίο θα διοργανώσουν η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον Δήμο Μεσσήνης και σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και την στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ.


Πέρα από τον 11ο Μαραθώνιο θα γίνουν και αγώνες δρόμου 10 και 3 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση του μαραθωνίου θα γίνει στις 7 το πρωί στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Η εκκίνηση του δυναμικού βάδην στις 6 στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Για τα παραπάνω τίθεται χρονικό όριο τερματισμού οι έξι ώρες για τον μαραθώνιο δρόμο και επτά ώρες για το δυναμικό βάδην 42km. Μετά από αυτό το χρονικό όριο οι αθλητές συνεχίζουν την προσπάθεια με δική τους ευθύνη.
Ο τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης ενώ η διαδρομή θα είναι 42.195 μέτρα στο Μεσσηνιακό κάμπο. Η εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων θα γίνει στις 9.30 π.μ. στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η εκκίνηση των 3 χιλιομέτρων θα γίνει στις 11 π.μ. στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης όπου θα γίνει και ο τερματισμός.
Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσημοι (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) και ανεπίσημοι (ανεξάρτητοι) αθλητές.
 Οι αγωνιζόμενοι στο μαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1997 ή νωρίτερα. Για τους βετεράνους αθλητές (άνω των 30 ετών) οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη.
Οι αγωνιζόμενοι στον δρόμο 10 χιλιομέτρων πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή νωρίτερα.
Στο δρόμο 3 χιλιομέτρων δικαιούνται συμμετοχής παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και ενήλικες.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι που έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ πρέπει τα δελτία τους να είναι θεωρημένα από Ιατρό όπως ο νόμος ορίζει. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση του Ν 1599 η οποία και επισυνάπτεται στην προκήρυξη, όπου και θα υπογράφουν το κείμενου της υπεύθυνης δήλωσης.
Νικητές Μαραθωνίου ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.
Στους πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και ανά κατηγορία.
Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια και διπλώματα.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, μετάλλιο του αγώνα και τεχνικό t-shirt του.
Νικητές 10 χιλιομέτρων ανακηρύσσονται οι έξι πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.
Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους έως και έκτο/η νικητές/τριες θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια και διπλώματα.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και t-shirt του αγώνα.
Νικητές 3 χιλιομέτρων ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι αγόρια/κορίτσια γυμνασίου και δημοτικού καθώς και άνδρες/γυναίκες άνω των 15 ετών.
Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια και διπλώματα.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και t-shirt του αγώνα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν είτε μέσω διαδικτύου www.messini-marathon.com, είτε με fax (με το έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα, 2722022752) είτε ταχυδρομικά (Δήμος Μεσσήνης, Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου δρόμου, Παύλου Πτωχού, Μεσσήνη ΤΚ 24200), είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2722360140, 2722360148 και 2722360116.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για το Μαραθώνιο δρόμο και τα 10 χιλιόμετρα (θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα) λήγει στις 1 Απριλίου 2016.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τα 3 χιλιόμετρα λήγει στις 7 Απριλίου 2016.
Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα είναι οι κ. Τριανταφυλλόπουλος Σπυρίδων, Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Ζαχαρόγιαννης Ηλίας καθηγητής ΣΕΕΦΑ, ΕΚΠΑ.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ