Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016 12:25

ΣΠΟΚ «ΕΥΚΛΗΣ»: Πλούσιο σε δράσεις το 2015 για όλα τα τμήματα

Γράφτηκε από τον

Πλούσιο σε δράσεις για όλα τα τμήματα ήταν το 2015 στον Ευκλή Καλαμάτας. Η χρονιά χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα θετική από τους ανθρώπους του δραστήριου συλλόγου που περιμένουν ανάλογες δραστηριότητες και επιτυχίες και το 2016.

 

Ας δούμε όμως τι έγινε στον Ευκλή ανά τμήμα το 2015. 

Τμήματα πεζοπορίας, μπάσκετ και ποδηλασίας

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 18 πεζοπορικές εξορμήσεις. Πολυπληθέστερες ήταν το διάβα του μονοπατιού Λαγού Χάνι - Ιερά Μονή Βελανιδιάς (140 ατόμων) και η διάσχιση του φαραγγιού Ριντόμου (39 ατόμων). Δυσκολότερη εξόρμηση ήταν η διάσχιση του ποταμού Νέδα, με 7 ώρες μέσα στην κοίτη του ποταμού. Ο έφορος Παναγιώτης Ανδριανόπουλος και ο αναπληρωτής εφόρου Ανάργυρος Βλάχος συνέβαλαν άψογα στα παραπάνω και αξίζουν συγχαρητήρια. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ανδρική ομάδα το 2015 ανέβηκε κατηγορία νικώντας τους Γαργαλιάνους με 69-63 και παίζει το 2016 στην Α΄ κατηγορία της ΕΚΑΣΣΚΕΝΟΠ. Οι παίκτες, ο προπονητής Ηλίας Στακιάς και έφορος Χρήστος Λυμπερόπουλος αφιέρωσαν τη νίκη αυτή στο αείμνηστο Περικλή Τσαλαματά, που υπήρξε για πολλά ομάδα χρόνια παίκτης και έφορος του Ευκλή. Δημιουργήθηκε Ακαδημία με τα εξής τμήματα: μίνι, παιδικό και εφηβικό.  

Το τμήμα διοργάνωσε δυο ποδηλατικούς αγώνες στην περιοχή μας: α) 2ος Γύρος Αρφαρά - Πήδημα (1-3-2015) με τη συμμετοχή 133 αθλητών και 

β) 8η ανάβαση Ταΰγετου (27-9-2015) με συμμετοχή 85 αθλητών.

Ο έφορος Πάνος Βεργετόπουλος και οι ποδηλάτες πήραν μέρος σε 16 αγώνες σε όλη την Ελλάδα, καταλαμβάνοντας θέσεις μέσα στην 8αδα

Επίσης για τη νέα χρονιά γράφτηκαν άλλοι 12 στο τμήμα. Συνολικά 25 ποδηλάτες θα τρέχουν για τον Ευκλή το 2016.

Εκδηλώσεις, εθελοντισμός, πολιτισμός, ψηχαγωγία

Τον Ιανουάριο του 2015 το πεζοπορικό τμήμα έκοψε πίτα στο Καρβέλι, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρβελαίων, με συμμετοχή περίπου 80 ατόμων. Τον ίδιο μήνα το εκδρομικό τμήμα έκοψε πίτα στην Πολιανή, μαζί με τον Ποτιστικό Σύλλογο Πολιανιτών, με συμμετοχή περίπου 60 ατόμων.

Το Φεβρουάριος του 2015 το τμήμα μπάσκετ έκοψε πίτα και παρουσίασε την φανέλα των παικτών στο καφέ – μπαρ Luna – Lounge.

Στις 26/12/2015 ο Σύλλογος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Απόρων – Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» για να προσφέρει γλυκίσματα και ευχές στους συνανθρώπους μας εκεί.  Το Πάσχα του 2015 στο ίδιο ίδρυμα πρόσφερε λευκά είδη.

Τον Ιούνιο του 2015 παρακολούθησε τους ετήσιους σχολικούς αγώνες τους Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας και τα μέλη του πρόσφεραν νερά και κρουασάν στους μαθητές. 

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Ευκλής μπίρασε νερά και λαλάγγια με τυρί στους πεζοπόρους προσκυνητές κατά την άνοδο της εικόνας της Δημιοβίτισσας για το Ελαιοχώρι. 

Ο Σύλλογος τίμησε όπως κάθε χρόνο τον προστάτη του Άγιο Υάκινθο (Ιούλιος 2015) στην Πολιανή, παρακολουθώντας της θεία λειτουργία.

Ο Ευκλής πήρε μέρος στις εκθέσεις που διοργανώνει ο δήμος Καλαμάτας στο Παρκό ΟΣΕ.

α) 4η ανθοκομική και β) Άρτος - Οίνος - Έλαιον προβάλλοντας τις δράσεις του Συλλόγου με φωτογραφικό υλικό και προβολή βίντεο. 

Διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο μπαρ κύτταρο, Αποκριάτικο πάρτι στο μπαρ Κύτταρο με αρκετή συμμετοχή,  γλέντι στην ταβέρνα να «Βατουριώνα» γλέντι, για να τιμηθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της ανόδου της ομάδας μπάσκετ στην Α΄ κατηγορία.

Εκδόθηκαν και πουλήθηκαν 200 ημερολόγια του Πεζοπορικού τμήματος και του τμήματος μπάσκετ, τα οποία διατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος μπάσκετ. 

Ανακαίνιση γραφείων, στόχοι για το 2016

Τον Ιούνιο 2015, βάφτηκαν ανακαινίστηκαν και καθαρίστηκαν τα γραφεία του Συλλόγου (Αριστομένους 56) με πρωτοβουλία της Ελένης Οικονομοπούλου (α΄ αντιπροέδρου και εφόρου δημοσίων σχέσεων).

Επίσης καθαρίστηκε και περιποιήθηκε ο κήπος, αφιλοκερδώς, από το μέλος του Συλλόγου Γεώργιο Κότση, τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια του έτους. 

Για τον κήπο βοήθησαν ο Γεώργιος Τσόλκας (υπεύθυνος κοινωνικών εκδηλώσεων) και ο Ανάργυρος Βλάχος (αναπληρωτής έφορος πεζοπορίας).»

Όσον αφορά τους στόχους για το 2016, η Α΄ αντιπρόεδρος και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (η οποία μας πληροφόρησε για όλα τα παραπάνω), αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του συλλόγου για 2016. Όπως είπε η διοίκηση και οι έφοροι όλων των τμημάτων θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τις δράσεις του Συλλόγου και όλων των τμημάτων του, εφόσον βεβαίως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

 

Υπόσχεση όλων είναι επίσης να διατηρηθεί το φιλικό και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί σε όλα τα τμήματα, κάτι που αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.