Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 17:04

ΣΤΙΒΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Άτυχος ο Τσάτουμας, άφησαν υποσχέσεις οι μικροί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Άτυχος ο Τσάτουμας, άφησαν υποσχέσεις οι μικροί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Άτυχος ήταν ο πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου που έγινε το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Ο αθλητής του άλματος σε μήκος του Μεσσηνιακού τραυματίστηκε στην εκτέλεση του πρώτου άλματος. Χρειάστηκε να βγει υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο πόνος δεν του επέτρεπε να περπατήσει μόνος του. Ο Τσάτουμας αφού εξετάσθηκε από τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ, Νίκο Τσώνη αποχώρησε από το ΣΕΦ για το Metropolitan  όπου θα έκανε υπέρηχοκαι μαγνητική, ώστε να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του.

Από εκεί και πέρα, θετική ήταν η παρουσία των υπόλοιπων αθλητών που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Ο Βασίλης Τσούσης στα 60 μέτρα ήταν 6ος στον τελικό ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Πατρινιός έκανε ατομικό ρεκόρ, ήταν 17ος και έχασε την είσοδο στον τελικό για 5''! 

Ο Βασίλης Δαδάκης δεν έτρεξε στα 60 μέτρα λόγω τραυματισμού. 

Ο Σταύρος Κουλιούρας αγωνίστηκε στο τριπλούν χωρίς να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Πολύ καλή παρουσία είχε η Σταυρούλα Χανδρινού στο τριπλούν καθώς ήταν 7η με 11.43 μ. 

ενώ η Σταυρούλα Κουρμπέτη συμμετείχε στον τελικό των 60 μέτρων με εμπόδια.

Θετική χαρακτήρισε την εμφάνιση των αθλητών των «πράσινων» ο εκ των προπονητών του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες. 

Έλαμψε ο Καραλής στο επί κοντώ, συγχαρητήρια από Παυλόπουλο

Στην διοργάνωση έλαμψε ο Εμμανουήλ Καραλής, που κατάφερε να βελτιώσει την απόλυτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία των Παίδων στο επί κοντώ. 

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 5,53 μ. με την πρώτη προσπάθεια  και έγινε ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη στην κατηγορία του. Ο Καραλής στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,60 μ., όπου είχε πολύ καλό το πρώτο άλμα. 

Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν το Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον νεαρό αθλητή συνεχάρη με δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

 

«Η παγκόσμια διάκρισή σας τιμά την Ελλάδα και συνιστά αμάχητο τεκμήριο των αστείρευτων δυνάμεων της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Θερμά συγχαρητήρια, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στον Εμμανουήλ Καραλή για το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο άλμα επί κοντώ.