Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 12:32

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στην Προολυμπιακή ομάδα η Βασιλική Μπάκα

Γράφτηκε από τον
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στην Προολυμπιακή ομάδα η Βασιλική Μπάκα

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την ανανεωμένη Προολυμπιακή ομάδα, η οποία έχει προσθήκες στην κολύμβηση.

Στη νέα λίστα λοιπόν  βρίσκεται και η καλαματιανή Βασιλική Μπάκα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία τόσο για την ίδια, όσο και για την καλαματιανή κολύμβηση. Να σημειωθεί ότι η λίστα επιδέχεται προσθαφαιρέσεων ανάλογα με τις επιδόσεις και τα δεδομένα που δημιουργούνται.

Από τα τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα του υγρού στίβου, αλλαγές υπάρχουν μόνο στην Προολυμπιακή ομάδα της κολύμβησης. Αυτές του πόλο, των καταδύσεων και της συγχρονισμένης παρέμειναν ως είχαν στις 20 Ιανουαρίου, όταν και ανακοινώθηκαν πρώτη φορά από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΕΠΟΠ). Η λίστα ανανεώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και στην κολύμβηση από τα 13 μέλη αριθμεί πλέον 22. Σε σχέση με την προηγούμενη προστέθηκαν δέκα ονόματα (Λεμπλ, Μπάκα, Ντουντουνάκη, Δημητρίου, Κατραντζής, Κυνηγάκης, Μυλωνάς, Νέγρης, Σοφιανίδης, Χρήστου) και αφαιρέθηκε η Μαριάννα Λυμπερτά, αφού η προηγούμενη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της οποίας συμπεριλήφθηκε αρχικά στη λίστα, ήταν στο open water για το οποίο δεν έχει πρόκριση και θα διεκδικήσει στην κλασική κολύμβηση. 

 

Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) εξέδωσε τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων αντιντόπινγκ, που πραγματοποίησε η WADA στις 2 Ιανουαρίου 2016 στο Μπέλμεκεν Βουλγαρίας, σε τέσσερις αθλητές, μεταξύ αυτών και στη Βασιλική Μπάκα, όπου βρίσκονταν για προετοιμασία. Οι έλεγχοι κατέδειξαν το αυτονόητο και για τα 4 παιδιά. Τα δείγματα είναι αρνητικά.