Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016 14:10

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο απολογισμός του τμήματος ιστιοπλοΐας

Γράφτηκε από τον
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο απολογισμός του τμήματος ιστιοπλοΐας

Πλούσιο σε δράσεις και επιτυχίες ήταν η προηγούμενη χρονιά για το ιστιοπλοϊκό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. 

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ομίλου έγινε μια ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του τμήματος που κατά γενική ομολογία είχε μια πετυχημένη χρονιά. 

Σημεία αναφοράς των δράσεων του τμήματος το 2015 ήταν: 

Υποστήριξη της αιματολογικής εταιρίας «γίνε και εσύ δότης» σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας. Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων. Συντήρηση εξοπλισμού ιστιοπλοΐας. Συμμετοχή στην Πανελλαδική εξωραϊστική κίνηση για την καθαριότητα των ακτών με 20 ιστιοπλόους και γονείς. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας συνδιοργάνωσε με τον ΝΑΣΚ Αίολοπεριφερειακούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφοι τύπου OPTIMIST και LASER 4,7 με απόλυτη επιτυχία.

Αγωνιστικά, οι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζουν την παράδοση που είχαν παρακαταθήκη τα προηγούμενα χρόνια.

Αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας η συμμετοχή σε 11 αγώνες με πολλές διακρίσεις και μετάλλια.

Συνολικά οι συμμετοχές των OPTIMIST έφτασαν τις 70, στα LASER τις 15 και δύο συμμετοχές στα EUROPE.

Σημαντικότερες διακρίσεις

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας γράφεται η συμμετοχή στα EUROPE της πολύ καλής ιστιοπλόου Αδαμοπούλου Στεφανίας γιατί κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα EUROPE στη Αθήνα. Η συμμετοχή της Αδαμοπούλου σε αυτή την μεγάλη διάκριση έγινε με σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Αυτό διότι η φαρμακευτική εταιρία GENESIS έκανε μέγα δωρεά ένα σκάφος τύπου EUROPE. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι στην ευχάριστη θέση να έχει δυο σκάφη τύπου EUROPE μιας και το πρώτο ήταν μια προσφορά της φαρμακευτικής εταιρίας GENESIS και το δεύτερο από την ευγενική συνδρομή και προφορά των αθλητών, γονέων και φίλων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. 

Θετικό για την αθλήτρια Αδαμοπούλου η εξοικονόμηση μορίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις λόγο της διάκρισης, εφόδιο για την σταδιοδρομία της. Πολύ καλή παρουσία της και διάκριση είχε επίσης και στο περιφερειακό πρωτάθλημα που κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία LASER 4,7 κοριτσιών. 

Στο περιφερειακό πρωτάθλημα επίσης ακόμα μια διάκριση από την φιλόδοξη ιστιοπλόο Μαρισέλ Ξάνθη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατακτώντας την δεύτερη θέση στα OPTIMIST κορίτσια junior.

Τέσσερις οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPTIMIST και LASER 4,7 μετά από την πρόκριση τους από το περιφερειακό είχαν οι αθλητές Τσάμης Ευστάθιος, Μαρισέλ Ξάνθη, Αδαμοπούλου Αγγελική και Αδαμοπούλου Στεφανία. Επίσης πέντε οι συμμετοχές αθλητών στο πανελλήνιο 11χρονων OPTIMIST με τους Αδαμόπουλο Κωνσταντίνο, Σιαφάκα Αλέξανδρο, Μαρισέλ Ξάνθη, Τσαπάρα Διονυσία και Πατικοπούλου Άρτεμις.

Πολλές οι διακρίσεις σε διασυλλογικούς αγώνες από τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κάνοντας σαφές τις μεγάλες προσπάθειες όλης της ιστιοπλοϊκής ομάδας και κυρίως των προπονητών Σπυρόπουλου Γιώργου και Λημνιού Παναγιώτη.

Οπως τονίζεται από τον όμιο, μέγας χορηγός της όλης προσπάθειας των ιστιοπλόων είναι αποκλειστικά οι γονείς.

Οσον αφορά το τμήμα ανοικτής θαλάσσης, ήταν ακόμη μια υποτονική χρονιά με το σκάφος του Ομίλου να παραμένει στην στεριά και ελάχιστα σκάφη να δύναται να συμμετέχουν σε αγώνες. 

 

Στην περιοχή μας ολοκληρώθηκαν πολύ λίγοι αγώνες με τον ΝΟΚ να διοργανώνει έναν εξ αυτών, την Μάνη 2015 με συνδιοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών Μάνης όπου συμμετείχαν 5 σκάφη τα 2 εξ αυτών με την σημαία του Ομίλου μας, τα Ιβίσκος και Ηλιόχαρη.