Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016 18:03

Αθωώθηκε για την υπόθεση ντόπινγκ η Φανή Χαλκιά!

Γράφτηκε από τον
Αθωώθηκε για την υπόθεση ντόπινγκ η Φανή Χαλκιά!

Η Φανή Χαλκιά απαλλάχθηκε ομοφώνως από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού το Εφετείο αποδέχθηκε ότι έπεσε θύμα νοθευμένων σκευασμάτων.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του contra.gr, η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στα 400 μέτρα με εμπόδια, Φανή Χαλκιά, απαλλάχθηκε ομοφώνως από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού το Εφετείο αποδέχθηκε ότι έπεσε θύμα νοθευμένων σκευασμάτων.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, στην υπόθεση ντόπινγκ που εκδικάζεται τους τελευταίους μήνες και στην οποία κατηγορούνται δεκάδες αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

Το Εφετείο απήλλαξε ομοφώνως τόσο την 37χρονη πρωταθλήτρια, όσο και τον προπονητή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο (κατηγορείτο για προμήθεια παράνομων ουσιών), αναγνωρίζοντας ότι αμφότεροι έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Μάλιστα, η Φανή Χαλκιά εξέδωσε και δελτίο Τύπου σχετικά με την απόφαση:

"Το Δικαστήριο Εφετών Αθήνας έκρινε – ομόφωνα- αθώα εμένα και τον προπονητή μου, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, για την υπόθεση ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη για την ηθική δικαίωση και θέλω να ευχαριστήσω τους Εθνικούς Δικαστές, Εφέτες, Ασημίνα Υφαντή, Αντώνη Μελισσινό, Ελένη Τραγουδάρα και τον Εισαγγελέα Γιώργο Πρασσά , καθώς και τους δικηγόρους μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Γιάννη Μαρακάκη".

Πηγή: sport24.gr