Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 15:05

Δυναμική παρουσία από τον ΣΔΥΜ στον 15° Δρόμο Αργολικού Κόλπου

Γράφτηκε από τον
Δυναμική παρουσία από τον ΣΔΥΜ στον 15° Δρόμο Αργολικού Κόλπου

Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αργολίδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά, τον 15° Δρόμο Αργολικού Κόλπου.

Ήταν ένας αγώνας καθαρά λαϊκός, στημένος με ιδιαίτερη αγάπη και φιλοξενία, κινήθηκε σε μια όμορφη διαδρομή και είχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών, κυρίως από τη Πελοπόννησο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή 760 αθλητές, λόγω των μπλόκων και των αγροτικών κινητοποιήσεων, κατάφεραν τελικά να συμμετάσχουν και να τερματίσουν περίπου 580 δρομείς.

Η εκκίνηση δόθηκε από την Λέρνα στο εστιατόριο Αρδάμης στις 10πμ, διανύοντας την απόσταση 15,5 χιλιομέτρων προς τη παραλιακή της Νέας Κίου και ο τερματισμός έγινε στο ύψος του κολυμβητηρίου στο όμορφο Ναύπλιο.

Πριν τον εκκίνηση του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στη τραγωδία της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στη νήσο Κίναρο την προηγούμενη Πέμπτη και ειδικά η διοργάνωση αναφέρθηκε στον Υποπλοίαρχο και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Κωνσταντίνο Πανανά, ο οποίος καταγόταν από το Ναύπλιο. Μάλιστα ενωπίω όλων δόθηκε η υπόσχεση ο αγώνας του χρόνου να ονομαστεί «16ος αγώνας Αργολικού κόλπου Κωνσταντίνος Πανανάς». 

Στον αγώνα αυτό ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε δυναμικό παρών. Μάλιστα ο σύλλογος της Μεσσηνίας στηρίζει κάθε χρόνο, με όλο και με πιο πολλούς δρομείς τον συγκεκριμένο αγώνα, αφού φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έκανε μία δυναμική παρουσία, συμμετέχοντας με πάνω από 60 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι ήταν ο πολυπληθέστερος σύλλογος, ενώ για τη μετάβαση των αθλητών υπήρχε οργανωμένη αποστολή με γεμάτο λεωφορείο από τη Καλαμάτα, ενώ πολλοί μετακινήθηκαν και με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Η διαδρομή ήταν αρκετά γρήγορη και σχετικά εύκολη, ενώ σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, σημειώθηκαν πολλοί καλοί χρόνοι τόσο για τους πρωτοπόρους (25 δρομείς κάτω της μιας ώρας), όσο και πολλών που έκαναν ατομικά ρεκόρ.

Η αποστολή μετά το τέλος του αγώνα επισκέφτηκε διάφορα μαγαζιά της πόλης, απολαμβάνοντας όμορφες βόλτες, καφέ και φαγητό στα στενά του Ναυπλίου και επέστρεψε το απόγευμα με τις ομορφότερες εμπειρίες.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη  τους διοργανωτές για την υποδοχή και φιλοξενία των μελών του και ιδιαίτερα στην ψυχή του αγώνα το Παναγιώτη Παπαβασιλείου, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν για να στεφθεί ο αγώνας με επιτυχία και ασφάλεια.

 

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη επίσης την αποστολή και τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στον ανωτέρω αγώνα.