Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 17:20

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Ο Ευκλής διοργανώνει την Κυριακή τον «3ο Γύρο Αρφαρά-Πήδημα»

Γράφτηκε από τον

Ο Ευκλής Καλαμάτας θα διοργανώσει και φέτος τον διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα αντοχής δρόμου με την επωνυμία «3ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα».

Ο αγώνας πέρυσι σημείωσε μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας 133 συμμετοχές και οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι και φέτος θα γίνει ένας εξίσου μεγάλος σε συμμετοχή και ενδιαφέρον αγώνας. 
Ο Ευκλής θα συμμετέχει με αρκετούς αθλητές στον αγώνα «3ο Γύρος Αρφαρά-Πήδημα» που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε πως ο Καλαματιανός σύλλογος το 2016 έχει στο δυναμικό του 23 αθλητές εκ των οποίων 5 ήταν οι νέες μεταγραφές, 6 οι πρώτες εγγραφές και οι υπόλοιποι 12 ανήκαν ήδη στο σύλλογο.
Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής, αφορά τις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων-παίδων-κορασίδων-εφήβων-γυναικών-ανδρών-νέων-μάστερς(ΠΕΠΑ)-ΟΠΕΝ(19-35 ετών, 35 ετών και άνω).
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η πλατεία των Αρφαρών με διαδρομή δεξιόστροφη προς Πήδημα-Αριοχώρι-Άγιο Κωνσταντίνο-Αρφαρά.

Ώρες εκκίνησης και 
χιλιομετρικές αποστάσεις

Παμπαίδες-Παγκορασίδες-ΟΠΕΝ: 09.30πμ και απόσταση 20 χλμ (10x2 στροφές). Παίδες-Κορασίδες-Μάστερς-Γυναίκες 10.30 π.μ. και απόσταση 60 χλμ (10x6 στροφές). Ανδρών-Νέων-Εφήβων 10.25 π.μ. και απόσταση 100 χλμ (10x10 στροφές). Οι ώρες εκκίνησης μπορεί ν’ αλλαχθούν ανάλογα με την προσέλευση των αθλητών και αθλητριών.
Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 8.30πμ για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα.
Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στο σημείο της εκκίνησης στις 9 πμ. Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλιο-δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφαρών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα προσφέρει μπουφέ σε όλους τους αθλητές και τους συμμετέχοντες.
Απονομές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, πλησίον της εκκίνησης-τερματισμού, τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν μετά τις απονομές.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως την Πέμπτη 25/2 και ώρα 21:00 στο email efklis1894@gmail.com ή στο τηλ/φαξ 2721090627 (Ελένη Οικονομοπούλου) και κιν. 6932204166 (Πάνος Βεργετόπουλος).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2016. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.
Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή, που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-ΕΟΠ (φανέλες, παπούτσια, κράνος κλπ).
Υδροδοσία και παροχή τεχνικής βοήθειας: Θα γίνεται μόνο στον προκαθορισμένο χώρο, από τους συνοδούς/μηχανικούς της κάθε ομάδας. Το σημείο ορίζεται 100μ πριν τη γραμμή τερματισμού.
Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Καλαμάτας.