Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016 17:30

ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πολύ καλή παρουσία και δεύτερη θέση στο Κύπελλο

Γράφτηκε από τον

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας στο φετινό Κύπελλο της Ένωσης Σκακιστικών σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 2η θέση.


Στην φετινή διοργάνωση πήραν μέρος 11 ομάδες από την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο φάιναλ φορ προκρίθηκαν τρεις Μεσσηνιακές ομάδες, ο ΝΟΚ, ο ΟΣΚ και ο ΣΟ Φιλιατρών. Ενώ την τετράδα του φάιναλ φορ συμπλήρωσε ο περσινός κάτοχος, ο Αργοναύτης (Κορίνθου) που προκρίθηκε χωρίς αγώνα.
Στην προκριματική φάση ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας κληρώθηκε να παίξει με την Σπάρτη και κέρδισε στην έδρα του με 3,5- 0,5. Έτσι προκρίθηκε στην φάση των προημιτελικών όπου μετά από κλήρωση έπαιξε εκτός έδρας με ΑΟ Κρανιδίου. Έφερε  2-2 και πήρε την πρόκριση.
Στον αγώνα με το Κρανίδι ο Πετριταϊ Φωτιόν κέρδισε τον Παν. Βλαχόπουλο (1η σκακιέρα) ενώ στη δεύτερη ο Αδαμόπουλος Γιάννης (ΟΣΚ) έφερε ισοπαλία με τον Παντ. Λυκουριώτη.  Στην τρίτη ο Τάσος Καλαϊτζίδης έχασε και στην τέταρτη ο Πολυχρόνης Περράκης έκανε ισοπαλία με τον Δημητρόπουλο.
Στο φάιναλ φορ που έγινε στην Κόρινθο το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας έπαιξε με τον Αργοναύτη και κατάφερε να πάριε την πρόκριση στον τελικό.
Η ταυτότητα του ημιτελικού αγώνα ήταν:  Γκεόργιεβ Κρούμ- Καλαϊτζσίδης Αναστασιος 1-0, Παπαδόπουλος Γεώργιος- Αδαμόπουλος Ιωάννης 0-1, Τζουγανάκης Παντ.- Petritaj Fotjon 0-1, Ιορδανίδου Ζωή- Περράκης Πολυχρόνης 1-0)
Στον τελικό ο ΟΣΚ ηττήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας με 2,5-1,5.
Η ταυτότητα του τελικού αγώνα ήταν:  Τσεκούρας Θεόδωρτος- Petritaj Fotjon 0,5- 0,5, Σγουρός Απόστολος- Αδαμόπουλος Ιωάννης 0,5- 0,5, Μακροπούλου Μαρίνα- Καλαϊτζίδης Αναστάσιος 1-0, Διαμαντέας Πέτρος- Περράκης Πολυχρόνης 0,5- 0,5.
Έτσι, ο ΝΟΚ πήρε την πρώτη θέση, ο ΟΣΚ την δεύτερη και ο Αργοναύτης την τρίτη.