Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 16:02

"ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2016": Τους καλύτερους αγώνες υπόσχεται φέτος η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
"ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2016": Τους καλύτερους αγώνες υπόσχεται φέτος η Καλαμάτα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να φιλοξενήσει ξανά η Καλαμάτα τους αγώνες σκυταλοδρομίας "Βίκος Street Relays 2016".

Το φετινό ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Elite City Resort".
Η περσινή διοργάνωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και οι διοργανωτές επέλεξαν να ξεκινήσουν φέτος από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα οι εν λόγω αγώνες,  που θα γίνουν σε 7 ακόμα πόλεις της Ελλάδας (Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πειραιά).
Η διοργάνωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, μιας και τα έσοδα θα δοθούν στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση έχει αναλάβει το τμήμα στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι αγώνες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Θα γίνουν αγώνες 4Χ50μ., 4Χ100μ., 4Χ500μ., 4Χ2.500μ. και 2Χ5.000μ.
Με αφορμή το παραπάνω γεγονός οι διοργανωτές έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το "παρών" ώστε οι αγώνες στην Καλαμάτα να είναι οι καλύτεροι που θα γίνουν στην Ελλάδα.
«Καλώ όσους αγαπούν τον αθλητισμό και έχουν κοινωνικές ευαισθησίες να λάβουν μέρος. Η Περιφέρεια στηρίζει αυτούς τους αγώνες, τους οποίους έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα», ήταν το μήνυμα της περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Ο έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Περήφανος που συνέβαλα να εδραιωθούν αυτοί οι αγώνες στην Καλαμάτα. Φέτος θα έχουμε την καινοτομία με τα 4Χ500 μέτρα που μπορούν να τρέξουν όλοι. Πιστεύω ότι εδώ θα γίνουν τα καλύτερα "Βίκος Street Relays"».
Σίγουρος για την επιτυχία και ο πρόεδρος του Ακρίτα Χαράλαμπος Καρακύκλας: «Ο Ακρίτας πρωτοστατεί σε τέτοιες εκδηλώσεις, που δεν είναι ανταγωνιστικές, αλλά το να μπουν τα παιδιά στο πνεύμα του αθλητισμού. Με την εμπειρία και την ικανότητα του κ. Παπαδόπουλου, που είναι πρωτοπόρος, η επιτυχία είναι δεδομένη».
Η διοικητική υπεύθυνη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας Ιωάννα Καραμήτρη ευχαρίστησε τα "Street Relays" και τους συλλόγους που δίνουν τα χρήματα στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και βοηθούν ώστε να γίνουν πιο πλούσια τα προγράμματα.
Ο διευθυντής των "Street Relays" Λευτέρης Πλακίδας είπε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη πέρυσι η Καλαμάτα και στάθηκε στην ευλογία της Μητρόπολης, ενώ περιμένει ανάλογη επιτυχία και φέτος. Ακόμα δήλωσε χαρούμενος που η πόλη διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Κalamata:21 Ελένη Πέγκα είναι παιδική του φίλη, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν για τους αγώνες.
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου "Elite City Resort" Νίκος Μαλαπέτσας δήλωσε ικανοποιημένος, που για 2η συνεχή χρονιά οι αγώνες θα γίνουν στην Καλαμάτα, αλλά και στο χώρο του ξενοδοχείου. Ζήτησε από τον κόσμο που θα έρθει να δει και το νέο κλειστό γυμναστήριο, ενώ προανήγγειλε ότι στο πλαίσιο του αγώνα θα γίνουν και events σε συνεργασία μάλλον με τη Μητρόπολη.
Τη Μητρόπολη εκπροσώπησε στη συνέντευξη ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, που στάθηκε στο συμβολισμό που έχουν οι αγώνες σκυταλοδρομίας και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Ο Αναστάσιος Αργυρόπουλος, διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας τόνισε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας που έχουν οι αγώνες και κάλεσε όλους τους μαθητές να δώσουν το "παρών".
Ο Δημήτρης Κουρεντζής από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "Λιλιπούπολη", είπε ότι είναι περισσότερο συμμετοχική, παρά ανταγωνιστική διοργάνωση και το κέντρο θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Ανδρέας Ζαγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντας και εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού δήλωσε: «Πέρυσι η Παραλία γέμισε κόσμο και το ίδιο θα γίνει και φέτος. Καλούμε τους συμπολίτες, τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό να έρθουν στους αγώνες».
Τέλος, ο Αντώνης Παυλής, εκπρόσωπος του "Reaction Gym" τόνισε ότι το γυμναστήριο με τη συμμετοχή των μελών του και όχι μόνο στηρίζει τον αγώνα που σκοπό έχει να καθιερωθεί.