Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2013 19:27

Με δύο αθλήτριες πάει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνονται οι φετινές εγχώριες αγωνιστικές διοργανώσεις στη κολύμβηση με τη διεξαγωγή του 82ου Εθνικού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών (open) που θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο κολυμβητήριο των ΤΕΙ Λαμίας και συν διοργανωτή το τοπικό Δήμο.


Να αναφέρουμε ότι η Λαμία κινείται δραστήρια το τελευταίο διάστημα στο χώρο του υγρού στίβου, αφού εκεί διοργανώθηκε το Final Four του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών και το Τουρνουά Ανδρών με την επωνυμία «Σαμαρτζίδης Cup». Επίσης έντονη είναι και η κινητικότητα παικτών από την Α1 και μάλιστα διεθνών προς την ομάδα της Λαμίας (Λούδης, Χατζηθεοδώρου κ.τ.λ.).
Το παρόν στη μεγαλύτερη ετήσια κολυμβητική συνάντηση της χώρας θα δώσει και τη φετινή χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας.
Στη Λαμία θα αγωνιστούν η διεθνής κολυμβήτρια του Μπάκα Βασιλική (φωτό) στα 50, 100, 200 ελεύθερο και η Παπαμανωλοπούλου Εριέττα στα 50, 100, 200 πρόσθιο. Μεγάλος απών ο Κώστας Κοντόπουλος ο οποίος δεν θα αγωνιστεί λόγω υγείας. Επίσης άλλοι δύο κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αν και είχαν πιάσει όρια για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, ο Αγγουράς Δημήτρης και ο Τζώρτζης Διονύσης, δεν θα αγωνιστούν.
Τα δύο κορίτσια πάντως, όπως δήλωσε ο προπονητής τους Στάθης Μπακολιάς βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και θα κάνουν τα πάντα για να εκπροσωπήσουν επάξια το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τη καλαματιανή κολύμβηση. Άλλωστε η συμμετοχή στο πρωτάθλημα open αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για το κάθε αθλητή αφού συμμετέχουν όλα τα αστέρια της ελληνικής κολύμβησης και οι εμπειρίες που αποκομίζουν ιδιαίτερα οι μικρότερης ηλικίας αθλητές είναι σημαντικές.
Το Εθνικό Πρωτάθλημα έχει διεξαχθεί μία φορά και στη πόλη μας το 1997 με το ΠΑΟΚ να κατακτά τον τίτλο.
Να σημειώσουμε ότι από το 1969, εκτός του 1987 που πήρε το τίτλο ο ΠΑΟΚ και το 1995 η Γλυφάδα, ο ΟΣΦΠ κατακτά συνεχώς το τίτλο.