Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016 11:21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αθλητές του έτρεξαν σε Αθήνα και Ναύπλιο

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αθλητές του έτρεξαν σε Αθήνα και Ναύπλιο

Δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα και το Ναύπλιο αντίστοιχα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 39° Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. με τη παρουσία εκατοντάδων δρομέων απ' όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα όμορφος αφού κινήθηκε κατά μήκος της παραλιακής από το στάδιο του Αγ. Κοσμά στο Ελληνικό, μέχρι το ύψος του Καβουρίου και επιστροφή και πάλι στο στάδιο, όπου πάνω από 900 δρομείς έκοψαν το νήμα του τερματισμού.

Ανάμεσά τους και τρεις δρομείς από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο Παναγιώτης Σινόπουλος πήρε τη 2η θέση στη κατηγορία του και τη 12η στη γενική κατάταξη, με καταπληκτικό χρόνο 1:17:51". Ο Γιάννης Παπαδόπουλος,  που συμμετέχει σχεδόν πάντα στους αγώνες που διοργανώνονται στο λεκανοπέδιο Αττικής και αντιπροσωπεύει επάξια τα χρώματα του συλλόγου, στο συγκεκριμένο αγώνα κατάφερε να κάνει μία σημαντική επίδοση με χρόνο 1:44:26''. Τέλος, ο αειθαλής Γεώργιος Σπυρόπουλος, όπου στη κατηγορία του 70+ κατάφερε να πάρει τη 2η θέση με χρόνο 1:51:29".

Νικητές αναδείχθηκαν στου άντρες ο 20χρονος Χρήστος Μπουντούλης με χρόνο 1:08:38 και στις γυναίκες η 48χρονη Χάιντι Διακομοπούλου με χρόνο 1:23:26".

Στον άλλο αγώνα στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο 3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου και οι παράλληλοι αγώνες των 21,1 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων, καθώς και παιδικός αγώνας 2,5χιλ. Τους αγώνες διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιαίων, σε συνεργασία με την Π.Ε. Αργολίδος, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και ήταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.

Στον Μαραθώνιο που ήταν και ο κύριος αγώνας της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου, τερμάτισαν 183 δρομείς μεταξύ των οποίων και τέσσερις από το ΣΔΥΜ, όπου είχαμε σημαντική παρουσία της Σταυρούλας Μπάκα, η οποία τερμάτισε 3η στη γενική κατάταξη με χρόνο 3:41:23" αλλά και 2η στη κατηγορία της. Ο Κώστας Γεωργιόπουλος σημείωσε χρόνο 3:52:52", η Εξερτζόγλου Ελένη με χρόνο λίγο κάτω των τεσσάρων ωρών στις 3:57:24"  και τέταρτος δρομέας του ΣΔΥΜ, ο Αναστάσιος Καστόρας με χρόνο 5,11,47".

 

Στον ημιμαραθώνιο επίσης είχαμε τέσσερις συμμετοχές αθλητών του συλλόγου, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος με 1:53:39, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Καψαλόποδας, και ο Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος.