Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 00:30

Ο Mεσσήνιος Μάριος Κουσουρής διαπρέπει στο Τexas Holdem

Γράφτηκε από τον
Ο Mεσσήνιος Μάριος Κουσουρής διαπρέπει στο Τexas Holdem

Ο Μάριος Κουσουρής είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο αξιόλογο έχει να παρουσιάσει η Μεσσηνία στο χώρο του Texas Holdem Πόκερ. Ο 27χρονος παίκτης του Texas που κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία, είδε τα κέρδη του μέσα στο 2012 να αυξάνονται και ταυτόχρονα τις μετοχές του να ανεβαίνουν διεθνώς, καθώς η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.
Σε διεθνούς επιπέδου τουρνουά που έγιναν στο Λουτράκι όπως το EUROPEAN POKER TOUR κατάφερε να φθάσει μέχρι και το τελικό τραπέζι, αλλά αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η πρωτιά σε αρκετά main events.
«Σε επαφή με το Texas ήρθα τυχαία πριν από μία πενταετία, παίζοντας αρχικά με φίλους. Με γοήτευσε αμέσως γιατί κατάλαβα ότι δεν είναι ένα τυχερό παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Σίγουρα η τύχη παίζει το ρόλο της αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία παράμετρος όπως οι υπόλοιπες, άρα δεν καθορίζει αυτή αποκλειστικά το αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να έχει ένας συστηματικός παίκτης του Texas, όπως η ηρεμία και η στρατηγική» λέει ο Μάριος Κουσουρής που χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα καλής προετοιμασίας μέχρι να πάρει μέρος σε μεγάλα τουρνουά.
«Διαβάζοντας κάποια βιβλία άρχισα να κατανοώ τους βασικούς κανόνες και να φτιάχνω σιγά, σιγά τη δική μου στρατηγική που είναι προσαρμοσμένη πάνω στην προσωπική μου φιλοσοφία γύρω από το παιχνίδι. Ομως το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες. Οσο πιο συχνά παίζει κάποιος, τόσο καλύτερος γίνεται» συνεχίζει το νέο αστέρι της τσόχας που είχε σπουδαίες επιτυχίες μέσα στο 2012, οι οποίες του απέφεραν σημαντικά κέρδη: «Ηταν μία πολύ καλή χρονιά, μέσα στην οποία μπορώ να πω ότι άλλαξα επίπεδο. Η συμμετοχή μου σε μεγάλα τουρνουά όπως αυτό της Βιέννης με βοήθησε να έρθω πιο κοντά σε μεγάλους παίκτες του Texas από το εξωτερικό. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα είμαστε ακόμα πολύ πίσω και σε αυτό το κομμάτι. Εκτός συνόρων οι παίκτες είναι επαγγελματίες κι έχουν δυνατούς χορηγούς που τους στηρίζουν αλλά εδώ και την εποχή της οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο». 
Το 2013 θα είναι αναμφισβήτητα μία πολύ σημαντική χρονιά για το μέλλον του στα τραπέζια του πόκερ. «Μέχρι στιγμής το Texas είναι για μένα ένα χόμπι αρκετά προσοδοφόρο κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο η κατάσταση μπερδεύεται. Ανάλογα με την πορεία μου μέσα στο νέο χρόνο θα αποφασίσω αν στο μέλλον θα ασχοληθώ πιο επαγγελματικά», υποστηρίζει και θυμάται ότι στο ξεκίνημά του τα προηγούμενα χρόνια είχε να αντιμετωπίσει και τη γενικότερη νοοτροπία που θεωρεί την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια χαμένη υπόθεση και όσους ασχολούνται μαζί τους τζογαδόρους: «Το Texas είναι κάτι πολύ διαφορετικό, γιατί η τύχη σίγουρα παίζει ρόλο αλλά όχι τον πιο σημαντικό. Νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία αρχίζει να ξεπερνιέται και η ελληνική κοινωνία μπορεί πλέον να το διαχωρίσει από άλλα παιχνίδια που έχουν πολύ πιο έντονο το στοιχείο του τζόγου. Εδώ παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο η στρατηγική και οι πιθανότητες αλλά για να φτάσει κάποιος σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να εξασκείται πολλές ώρες καθημερινά και στην αρχή να παίζει με εικονικά χρήματα μέχρι να διαπιστώσει ότι πράγματι μπορεί να ξεχωρίσει».    
Στην Κυπαρισσία κατεβαίνει όσο πιο συχνά μπορεί και όσο του επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, καθώς πέρα από το Texas εργάζεται καθημερινά. «Είμαι πολύ δεμένος με την πόλη μου. Εχω πάρα πολλούς φίλους εκεί, που τους βλέπω κάθε καλοκαίρι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου. Ταυτόχρονα είμαι μέλος στον τοπικό σύλλογο ρακέτας στην άμμο και παίρνω μέρος σε πολλά τουρνουά. Ελπίζω μελλοντικά να γυρίσω στην Κυπαρισσία και να συνεχίσω εκεί τη ζωή μου».
Ο Μάριος Κουσουρής χαρακτηρίζει επίσης ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στο τραπέζι του Texas συναντά συχνά αρκετούς Μεσσήνιους. «Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι το επίπεδο των παικτών από τη Μεσσηνία ανεβαίνει σταθερά. Υπάρχουν 2-3 παιδιά από την Καλαμάτα με τα οποία τα λέμε συχνά όταν συναντιόμαστε κι ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει ένα καλό τουρνουά εκεί. Θα είναι για μένα κάτι πολύ ξεχωριστό» καταλήγει.


ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΤΟ TEXAS HOLDEM


Το Texas Holdem μπορεί να παίζεται νόμιμα στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία, ωστόσο είναι αρκετά διαδεδομένο στο νεαρόκοσμο. Είναι το πλέον δημοφιλές παιχνίδι πόκερ στα καζίνο και τις λέσχες, σε όλη τη Βόρειο Αμερική και Ευρώπη σήμερα.
Το Holdem είναι ουσιαστικά μία από τις πολλές παραλλαγές του πόκερ. Παίζεται με πέντε κοινές κάρτες, όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε συνδυασμό τους μαζί με τις δύο δικές του για να συνθέσει το φύλλο του.
Κέρδισε αργά αλλά σταθερά σε δημοτικότητα, χάρη στην προώθηση που είχε από την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και τη λογοτεχνία, για να φτάσει με την αλλαγή του αιώνα να εκθρονίσει εντελώς το Stud, που άλλοτε ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι στην Αμερική.
Καθώς ο κάθε παίκτης ξεκινά μόνο με δύο κάρτες ενώ οι υπόλοιπες είναι κοινές για όλους, το παιχνίδι προσφέρεται για στρατηγική ανάλυση καθώς και μαθηματική ανάλυση. Η απλότητα και η δημοτικότητα του Holdem έχουν εμπνεύσει μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων στρατηγικής, που προσφέρουν συστάσεις για καλύτερα αποτελέσματα στο παιχνίδι. Τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία προτείνουν μια στρατηγική που περιλαμβάνει σχετικά λίγες παρτίδες, στις οποίες όμως ο παίκτης πρέπει να ποντάρει και να «ανεβάζει» συχνά.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ