Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 22:40

Γιορτή του αθλητισμού οι αγώνες "Βίκος Street Relays 2016" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Γιορτή του αθλητισμού οι αγώνες "Βίκος Street Relays 2016" στην Καλαμάτα

Από την Καλαμάτα ξεκίνησαν φέτος οι αγώνες σκυταλοδρομίας "Βίκος Street Relays 2016", οι οποίοι θα γίνουν σε 7 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Η συμμετοχή του κόσμου εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Elite City Resort" ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, με σύμμαχο τον καλό καιρό πήραν την Κυριακή το πρωί τη… σκυτάλη και έστειλαν μήνυμα συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος.


Ηταν μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, που είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, μιας και μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) της Καλαμάτας. Την εκκίνηση έδωσε ο Μεσσήνιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος συμμετείχε συμβολικά μαζί με τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ που είναι αθλητές των Special Olympics.
Τους αγώνες διοργάνωσε ο Ακρίτας σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο "Ερμής 1877", υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα βασικά αγωνίσματα ήταν τα 4x2500μ., τα 2x5.000μ. και τα 4x500μ., ενώ υπήρχαν και ειδικές διαδρομές για τα πολύ μικρά παιδιά που με το πάθος και την όρεξη τους κέρδισαν και το πιο ζεστό χειροκρότημα.
Το σημαντικό είναι ότι όλοι το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, όπως δήλωσε στο "Notosport" και ο έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος.
"Αγγίξαμε τα 1.000 άτομα και δεν μπορούσαμε να δεχτούμε άλλες συμμετοχές. Ο κόσμος ήταν διπλάσιος από πέρυσι και πιστεύω ότι βγήκε κάτι καλό. Ηταν μια γιορτή και όλη την χαρήκαμε. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έλαβαν μέρος και σε όσους βοήθησαν για τους αγώνες".
To "παρών" σε αυτή τη γιορτή μεταξύ άλλων έδωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που πήραν και αυτοί τη σκυτάλη. Επίσης πολλοί αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και η Μητρόπολη Μεσσηνίας με τις ομάδες από το κατηχητικό του Αγίου Νικολάου με τον πατέρα Φίλιππο που ενέπνευσε όλα τα παιδιά. Ακόμα άτομα που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του ΚΕΦΙΑΠ συμμετείχαν, όπως προαναφέραμε, στους αγώνες στέλνοντας από τη δική τους πλευρά ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής με την καθοδήγηση της διοικητικά υπεύθυνης Ιωάννας Καραμήτρη και της επιστημονικά υπεύθυνης Χριστίνας Μακρίδη.
Τη σκυτάλη στη φιλανθρωπία βέβαια είχε πάρει πρώτο το ξενοδοχείο "Elite City Resort", το απόγευμα του Σαββάτου διοργανώνοντας στο πλαίσιο των αγώνων ένα υπέροχο pasta party, με σκοπό να υποστηρίξει το έργο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Καλαμάτας. Ακόμα από το Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακεκριμένων Αθλητών συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παπανικολάου, ο Μάνος Ξενάκης, ο Θανάσης Μιχαλόπουλος, ο Χρήστος Μασούρας και ο Χρήστος Δημητρακόπουλος.
Να σημειωθεί ότι τα κανάλια Novasports κάλυψαν τη διοργάνωση και τα αντίστοιχα ρεπορτάζ θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες.
Οσον αφορά τους νικητές, στα 4x500μ, στους άνδρες πρώτοι ήταν οι Πέτρος Παπαδόπουλος, Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Δημήτρης Μποσίνης.
Στις γυναίκες οι Χριστίνα Μαλάρσκα, Μαρία Αγραπίδη, Παναγιώτα Λάζαρη και Μαρία Μπαλάσκα και στη μικτή οι Ειρήνη Γυφτέα, Βασίλης Μπούρας, Σάκης Σαμπαζιώτης και Παύλος Μπρέγιαννης.