Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 15:39

Σύλλογος ελευθέρας πάλης ιδρύεται στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Η Μεσσήνη, όπως είναι γνωστό, στις 6-8 Μαΐου θα φιλοξενήσει στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης την διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης παίδων και κορασίδων.

Πέρα όμως από την μεγάλη αυτή διοργάνωση, το άθλημα πλέον θα καλλιεργείται και στην Μεσσηνία καθώς ιδρύεται στην Μεσσήνη αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Μεσσηνίας Ολυμπιακής Ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης "Αριστόδημος". 

Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση γενικά του αθλητισμού και της Ολυμπιακής Ιδέας κυρίως στα παιδιά. 

Επίσκεψη Ολυμπιονικών στα σχολεία στις 12 Απριλίου 

Στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος του Μαΐου, Έλληνες Ολυμπιονίκες θα επισκεφθούν στις 12 Απριλίου τα σχολεία της Μεσσήνης. Είναι μια προσπάθεια της ομοσπονδίας και του συλλόγου της Μεσσήνης, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές από πρώτο χέρι και από τους πλέον αρμόδιους, το άθλημα της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης αλλά και της ευρύτερης έννοιας του αθλητισμού, του πρωταθλητισμού και τα ιδεώδη του ολυμπισμού.

 

Να σημειωθεί πως οι πρωταθλητές που θα αναδειχθούν στη Μεσσήνη θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.