Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 13:07

Πουλόπουλος για τους σχολικούς αγώνες στίβου: «Πετυχημένη διοργάνωση σε ακατάλληλο Στάδιο»

Γράφτηκε από τον

Ο έμπειρος γυμναστής και εκ των προπονητών του στίβου του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος με δήλωση του χαρακτηρίζει άψογη την διοργάνωση των αγώνων στίβου των γυμνασίων και λυκείων της πόλης, προχθές στο Δημοτικό Στάδιο.

Ωστόσο είναι καυστικός όσον αφορά την κακή κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου, το οποίο χαρακτηρίζει ακατάλληλο για αγώνες, καλεί το Δήμος Καλαμάτας να διαθέσει χρήματα για την βελτίωση του ενώ ευθύνες ρίχνει και σε πολιτεία και Υπουργείο Παιδείας.  

«Με σύμμαχο τον καιρό και αρκετούς φίλαθλους να παρακολουθούν τους αγώνες έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας οι αγώνες στίβου των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Μεσσηνίας.

Ήμουν ένας από τους θεατές των αγώνων που για περισσότερα από σαράντα χρόνια ασχολούμαι με τον στίβο. ΄Εχω πιστεύω το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να εκφράσω τις απόψεις μου για τους αγώνες αυτούς.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν για περισσότερα από τριάντα χρόνια δεν υπήρξε ποτέ τόσο μεγάλη  συμμετοχή από αθλητές και αθλήτριες τόσο στα Γυμνάσια όσο και στα Λύκεια σε μαθητικούς αγώνες

Πεντακόσιοι περίπου μαθητές αθλητές έλαβαν μέρος στους αγώνες αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πολιτεία δεν διέθεσε χρήματα για την μετακίνηση των μαθητών στην Καλαμάτα από τα σχολεία του Νομού. Η οργάνωση των αγώνων παρά τις δυσκολίες της μεγάλης συμμετοχής αθλητών αλλά και της  κακής κατάστασης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου, υπήρξε άψογη. Η οργανωτική επιτροπή των  με τους καθηγητές φυσικής αγωγής κατόρθωσαν μέσα σε μόλις δύο και μισή ώρες να τελειώσουν τους αγώνες με τόσο μεγάλη συμμετοχή αθλητών, πραγματικός άθλος.

Αγωνιστικά επιτεύχθηκαν σε αρκετά αγωνίσματα σπουδαίες επιδόσεις κυρίως από μαθητές, μαθήτριες των Γυμνασίων, που φανερώνουν ότι στον Νομό μας και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα  τα σωματεία του στίβου παράγουν σπουδαίο αθλητικό έργο παρά τα προβλήματα της οικονομική κρίσης.

Η εκδήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια γιορτή του μαθητικού αθλητισμού που η επιτυχία της οφείλεται στην επαγγελματική δουλειά των καθηγητών φυσικής αγωγής των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας  και ιδιαίτερα των στελεχών του γραφείου φυσικής αγωγής Κακαλέτρη Νικολάου, Σκιαδά Παναγιώτη, Αγγελόπουλου Χάρη και Λετζή Σοφίας στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. 

Μελανό σημείο στην σπουδαία αθλητική εκδήλωση η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου. Κατεστραμμένο ταρτάν, σβησμένες γραμμές, κακή κατάσταση των βαλβίδων αλμάτων, έλλειψη οργάνων,  με λίγα λόγια εντελώς ακατάλληλο για αγώνες που εγκυμονεί κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς των αθλουμένων, και που από τύχη δεν συνέβησαν στους χθεσινούς αγώνες. Ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι δικαίωμα στην άθληση έχουν και οι εκατοντάδες ασχολούμενοι με τον κλασικό αθλητισμό αλλά και οι χιλιάδες πολίτες της Καλαμάτας και του Νομού που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Σταδίου για προπόνηση και να διαθέσει χρήματα τουλάχιστον για την ανακατασκευή του πλαστικού τάπητα.

 

Επίσης η Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας  πρέπει να στηρίξουν τον σχολικό αθλητισμό  ως κομμάτι της εκπαίδευσης και της παιδείας μας και να μη περιμένουν με 900 χιλιάδες ευρώ που θα διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητικούς αγώνες  όλων των αθλημάτων  σε όλη τη Χώρα να υπάρξει σχολικός αθλητισμός».