Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016 16:29

Πεζοπορία στην Ιερά Μονή Μαρδακίου από τον Ευκλή

Γράφτηκε από τον

Στην εκδήλωση που έγινε στη μνήμη των Επαναστατών του 1821 στην Ιερά Μονή Μαρδακίου και στην πεζοπορία στα «Μονοπάτια των Επαναστατών» πήραν μέρος μέλη της Διοίκησης και πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας. 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση προς τιμή των Επαναστατών του 1821. Εκτός από τη δοξολογία, τις ομιλίες και τους παραδοσιακούς χορούς, καινούρια στοιχεία στο φετινό εορτασμό ήταν αφ’ ενός η πραγματοποίηση ομαδικής σκυταλοδρομίας από τη Βέργα έως το Μαρδάκι, που σκοπό είχε ν’ αναδείξει τη μεταφορά του μπαρουτιού από τον Αλμυρό στον Ταΰγετο («Δρόμοι του Μπαρουτιού»), όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος των επαναστατών. Αφ’ ετέρου, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία από την Ιερά Μονή Μαρδακίου έως την Ιερά Μονή Βελανιδιάς. Πρόκειται για την ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν οι Επαναστάτες του 1821, προκειμένου να απελευθερώσουν την Καλαμάτα από τους Οθωμανούς κατακτητές. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ως μια πολιτιστική διαδρομή, η οποία θ’ αναδεικνύει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά παραδοσιακών νηστίσιμων εδεσμάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων. 

Οι πεζοπόροι του Ευκλή είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το τμήμα της διαδρομής Μαρδάκι-Λαγού Χάνι, στον καθαρισμό του οποίου είχαν συνδράμει τους ντόπιους κατοίκους.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ