Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 13:52

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Επιτυχίες του ΝΟΚ στο Περιφερειακό

Γράφτηκε από τον

Μεγάλες επιτυχίες για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Ν.Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4,7 που έγινε στις 25-27 Μαρτίου. 

 

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και πλήθος κόσμου στην πλαζ, 130 παιδιά 8 έως 16 ετών γέμισαν τον Πατραϊκό με σκάφη optimist και laser 4,7. Πραγματοποιήθηκαν επτά ιστιοδρομίες στον δύσκολο στίβο του Πατραϊκού κόλπου με τους τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να ανεβαίνουν τέσσερις φορές στο βάθρο των απονομών κατακτώντας τις τρεις από τις έξι συνολικά κατηγορίες του Πρωταθλήματος. 
Στα optimist αγόρια junior 1η θέση πήρε ο Γιώργος Λημνιός και 2η θέση ο Κώστας Αδαμόπουλος, κρατώντας μαζί την σημαία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο βάθρο.
Στην κατηγορία Optimist κοριτσιών junior την 1η θέση κατέκτησε η Μαρισέλ Ξάνθη. 
Η ομάδα του ΝΟΚ με τις οδηγίες του προπονητή Λημνιού Παναγιώτη πρωταγωνίστησε σε μια ακόμη φορά αφήνοντας ταυτόχρονα υποσχέσεις για το μέλλον Επίσης συμμετείχαν στα Optimist οι αθλητές Αδαμοπούλου Αγγελική, Σιαφάκας Αλέξανδρος, Πατικοπούλου Αρτεμις και Τσαπάρα Διονυσία με πολύ καλές επιδόσεις.
Στην Κατηγορία Laser 4,7 κοριτσιών την 1η θέση κατέλαβε η Αδαμοπούλου Στεφανία και την 9η στην γενική κατάταξη, κάνοντας εξαιρετικές κούρσες ειδικά την τρίτη ημέρα. Με μία μικρή αστάθεια στα αποτελέσματα των ιστιοδρομιών ο Τσάμης Στάθης κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη, βάζοντας σοβαρές πιθανότητες για την συμμετοχή του στον αγώνα για την ανάδειξη της Εθνικής ομάδας. 
Σημαντικές επιδόσεις είχαν και οι αθλητές Γούλας Ανδρέας και Κολινιάτης Εμμανουήλ.
Οι θέσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα της συστηματικής προπόνησης και της σημασίας που δίνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στις μικρές ηλικίες.

Κοινωνικό μήνυμα

Την αποστολή συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Αδαμόπουλος Ιωάννης και ο έφορος του τμήματος Τσάμης Χρήστος. Δίπλα στην ομάδα βρισκόταν και ο Έφορος Ν.Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, μέλος της Ε.Ι.Ο. και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κακαλίκας Δημήτριος.
Πιο σημαντικό όμως από την αγωνιστική δεινότητα των μικρών καπετάνιων ήταν το κοινωνικό μήνυμα που διέδωσαν στους συναθλητές τους και στους παρευρισκόμενους γονείς και φίλους. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκε με σύνθημα «γίνε κρίκος της αλυσίδας του εθελοντισμού, δώρισε μυελό των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν».
Δίπλα στους ιστιοπλόους και στη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού βρισκόταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Μονάδος Μεταμόσχευσης μυελού των οστών Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας Γαληνέα Αναστασία ενημερώνοντας, παίρνοντας δείγματα και εγγράφοντας νέους εθελοντές στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών.
Στο τέλος του αγώνα και οι δύο τόνισαν την αξία του εθελοντισμού και ότι αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι η επιτυχία, όσο πολύτιμη και αν είναι, αλλά ότι κάνουμε ο ένας για τον άλλον.