Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 13:55

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Επιτυχίες του Ευκλή στο "Γύρος Θυσίας"

Γράφτηκε από τον

 

Με τρεις ποδηλάτες συμμετείχε ο Ευκλής Καλαμάτας στον 39ο ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 24 και 25 Μαρτίου, προς τιμή των ηρώων της επανάστασης του 1821 από τον Π.Ο. Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Συγκεκριμένα τον Ευκλή εκπροσώπησαν οι Βασίλης Μυστριώτης, Παναγιώτης Δούσης και Παντελεήμων Σταμάτης.

Στις 24 Μαρτίου στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης με την επωνυμία «Κανέλλος Κανελλόπουλος» συμμετείχε ο Δούσης στην κατηγορία ανδρών τερματίζοντας 42ος στους 85 συνολικά αθλητές. Η διαδρομή ήταν 11 χλμ από τον Άραξο (τείχος Δυμαίων) έως Λάπα, όπου οι ποδηλάτες απόλαυσαν το υπέροχο δάσος της Στροφιλιάς.

Την επομένη, 25 Μαρτίου, στον κλασικό και ιστορικό αγώνα αντοχής «Γύρος Θυσίας» ήταν στην εκκίνηση 276 ποδηλάτες από τους 343 που είχαν αρχικά δηλώσει. Η διαδρομή ήταν από την Πάτρα έως τα Καλάβρυτα και τερματισμό στο Ηρώο απέναντι από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. 

Οι καλαματιανοί ποδηλάτες του Ευκλή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατάφεραν να τερματίσουν σε καλές θέσεις.

Ο Βασίλης Μυστριώτης (Μάστερ Δ) τερμάτισε 2ος στα 80 χλμ. 

Ο Σταμάτης Παντελεήμων (Μάστερ Β) τερμάτισε στα 80 χλμ στην 40η θέση ανάμεσα σε 85 αθλητές.

Ο Παναγιώτης Δούσης (κατ. Ανδρών) στα 100 χλμ τερμάτισε 60ος στους 120 συνολικά αθλητές.

 

Η διοίκηση του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής συνεχάρη τους τρεις ποδηλάτες που για την εμφάνιση και τους ευχαρίστησε που τίμησαν με την απόδοσή τους τον καλαματιανό Σύλλογο σε αυτόν τον δύσκολο ποδηλατικό αγώνα.