Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2016 13:32

Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Την προσεχή Κυριακή  θα διεξαχθεί φέτος ο Μαραθώνιος δρόμος της Μεσσήνης, τον οποίο θα διοργανώσουν η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον Δήμο Μεσσήνης και σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και την στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ.

Πέρα από τον 11ο Μαραθώνιο θα γίνουν και αγώνες δρόμου 10 και 3 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση του μαραθωνίου θα γίνει στις 7 το πρωί στη κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Η εκκίνηση του δυναμικού βάδην στις 6 στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. 

Για τα παραπάνω τίθεται χρονικό όριο τερματισμού οι έξι ώρες για τον μαραθώνιο δρόμο και επτά ώρες για το δυναμικό βάδην 42km. Μετά από αυτό το χρονικό όριο οι αθλητές συνεχίζουν την προσπάθεια με δική τους ευθύνη.

Ο τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης ενώ η διαδρομή θα είναι 42.195 μέτρα στο Μεσσηνιακό κάμπο. Η εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων θα γίνει στις 9.30 π.μ. στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η εκκίνηση των 3 χιλιομέτρων θα γίνει στις 11 π.μ. στη Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης όπου θα γίνει και ο τερματισμός. 

Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσημοι (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) και ανεπίσημοι (ανεξάρτητοι) αθλητές.

Οι αγωνιζόμενοι στο μαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1997 ή νωρίτερα. Για τους βετεράνους αθλητές (άνω των 30 ετών) οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη.

Οι αγωνιζόμενοι στον δρόμο 10 χιλιομέτρων πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 ή νωρίτερα.

Στο δρόμο 3 χιλιομέτρων δικαιούνται συμμετοχής παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και ενήλικες.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι που έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ πρέπει τα δελτία τους να είναι θεωρημένα από Ιατρό όπως ο νόμος ορίζει. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση του Ν 1599 η οποία και επισυνάπτεται στην προκήρυξη, όπου και θα υπογράφουν το κείμενου της υπεύθυνης δήλωσης.

Νικητές Μαραθωνίου ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν είτε μέσω διαδικτύου www.messini-marathon.com, είτε με fax (με το έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα, 2722022752) είτε ταχυδρομικά (Δήμος Μεσσήνης, Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου δρόμου, Παύλου Πτωχού, Μεσσήνη ΤΚ 24200), είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2722360140, 2722360148 και 2722360116.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τα 3 χιλιόμετρα λήγει αύριο. 

Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα είναι οι κ. Τριανταφυλλόπουλος Σπυρίδων, Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Ζαχαρόγιαννης Ηλίας καθηγητής ΣΕΕΦΑ, ΕΚΠΑ.