Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 15:01

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ: Θετική εικόνα του ΝΟΚ στην α' φάση των αγώνων

Γράφτηκε από τον
Β' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ: Θετική εικόνα του ΝΟΚ στην α' φάση των αγώνων

 

Θετική εικόνα παρουσίασε η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας, που διεξήχθη το τριήμερο 25 - 27 Μαρτίου στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 25 ομάδες χωρισμένες σε πέντε ομίλους, τρεις στην Αθήνα, έναν στον Βόλο και έναν στην Θεσσαλονίκη. 

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας συμμετείχε στον τρίτο όμιλο της Αθήνας μαζί με ΑΕ Χαϊδαρίου, Νηρέα Πατρών, Ν.Ο. Ναυπλίου και Α.Ο. Καστέλλας. Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Η Α’ Φάση αποτελείται από τον 1ο και τον 2ο γύρο, όπου οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην Β΄ Φάση όπου συγκροτούν τρεις ομίλους των πέντε ομάδων εκ των οποίων οι δύο πρώτες, σύνολο έξι, προκρίνονται στην Γ’ Φάση για τα play off, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο συγκροτούν τους δύο ομίλους για τα play out.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχουν ως εξής:

Ν.Ο.Κ. - ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ  6 – 9

Απέναντι στο πολύ δυνατό Χαϊδάρι, όπου κατά την εφετινή περίοδο έχει ενισχυθεί με αξιόλογους παίκτες από Α1 και Α2, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας πάλεψε το παιχνίδι στα ίσια και μόλις στα μέσα της 4ης περιόδου το Χαϊδάρι μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ με δύο αμφισβητούμενα σφυρίγματα των διαιτητών. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε και το γεγονός ότι η καλαματιανή ομάδα αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες, τους Καρπέτα Κώστα και Αλεξανδράκη Σπύρο των οποίων δεν είχαν παραδοθεί τα δελτία από την Κ.Ο.Ε. 

Τα οκτάλεπτα του αγώνα 0-2, 1-0, 3-2, 2-5.

Αποβολές 12 - 5 υπέρ του Χαίδαρίου.

Σκόρερ (2) Κατόπης Η. και από (1) Σπανός Δ., Αγγελής Σ., Παναγιώταρος Ν., Τζούβελης Κ.

ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ- Ν.Ο.Κ.   3 - 4

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το ματς με τους Πατρινούς ήταν για γερά νεύρα με την καλαματιανή ομάδα να παίρνει την πολύτιμη νίκη. 

Τα οκτάλεπτα 0-1, 1-2, 1-0, 1-1.

Αποβολές 5 υπέρ του Νηρέα (η μία με αντικατάσταση) και ένα πέναλτι, ενώ ο ΝΟΚ κέρδισε 4 αποβολές.

Σκόρερ (2) Παναγιώταρος Ν., από (1) Σπανός Δ., Αντωνέας Φ.

ΝΟΚ.- ΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ   7 - 6

Ακόμα ένα ντέρμπι για το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας. Είχε άσχημο ξεκίνημα με τους παίκτες του να είναι άστοχοι στην τελική προσπάθεια και με τους Ναυπλιώτες να ξεφεύγουν στο σκορ με δύο γκολ τρεις φορές μέσα στο παιχνίδι, αλλά με τους καλαματιανούς να παλεύουν το ματς και να το κερδίζουν στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής σε γρονθοκόπημα παίκτη του Ναυπλίου σε παίκτη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Τα οκτάλεπτα 1-2, 1-1, 3-3, 2-0.

Αποβολές 9 - 8 υπέρ του Ναυπλίου (1 χωρίς αντικατάσταση 6’’ πριν το τέλος).

Σκόρερ από (2) Παναγιώταρος Ν., Καρπέτας Κ., Τζούβελης Κ. και από (1) Σπανός Δ.

ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ – Ν.Ο.Κ.   7 - 9

Στο τελευταίο παιχνίδι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας επικράτησε της Καστέλλας ολοκληρώνοντας τον 1ο Γύρο της Α’ Φάσης πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη.

Τα οκτάλεπτα του ματς 1-3, 2-3, 1-1, 3-2. Αποβολές 6 κατά και 1 πέναλτι και 4 υπέρ. Σκόρερ (4) Σπανός Δ., (2) Τζούβελης Κ., από (1) Αγγελής Σ., Παναγιώταρος Ν., Αλεξανδράκης Σ.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου προηγείται το Χαϊδάρι αήττητο με 12 βαθμούς, ακολουθεί ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με 9, ο Νηρέας Πατρών με 6, το Ναύπλιο και η Καστέλλα με 1 βαθμό. Ο 2ος γύρος της Α’ Φάσης θα διεξαχθεί στις 6-8/5.

 

Με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι Ντότσικας Χρήστος, Αγγελέας Σταύρος, Σπανός Διονύσης, Αντωνέας Φάνης, Αγγελής Σπύρος, Αγγελής Κώστας, Γκότσης Γιάννης, Κατόπης Ηλίας, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Μουστάκας Φίλιππας, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Τζούβελης Κώστας, Ντι Μπενεντέττο Αλέξανδρος, Αλεξανδράκης Σπύρος και Κοσιφολόγος Θανάσης. Την αποστολή στην Αθήνα συνόδευσε ο προπονητής τους Στάθης Μπακολιάς.