Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 16:09

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπορία στην Αρκαδία

Γράφτηκε από τον

 

Στην πεζοπορία που διοργανώνει η αθηναϊκή πεζοπορική ομάδα «Ορεινές Περιπλανήσεις» στη διαδρομή Λυκούρια Καλαβρύτων-Δάρα Αρκαδίας θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας (Σ.Π.Ο.Κ.) «Ευκλής» την Κυριακή 10 Απριλίου. Πρόκειται για μια εξαιρετική ορεινή διαδρομή, ιδανική ευκαιρία για κυριακάτικη απόδραση.

 

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας ομάδας αναφέρει σχετικά: «Η διαδρομή, θα ξεκινήσει από την Αχαϊκή Λυκούρια, με κατεύθυνση προς τις πηγές του Λάδωνα, όπου και θα κάνουμε την πρώτη μας στάση (15’). Αφήνοντας πίσω τις πηγές, διασχίζουμε όμορφο οροπέδιο και κατευθυνόμαστε προς το γραφικό Παγκράτιο. Το Ε4, ήπια ανηφορικό, μας οδηγεί στο Αχαϊκό χωριό όπου και ξεκουραζόμαστε στην πλατεία του, θαυμάζοντας την θέα των γύρω επιβλητικών βουνών (30’). Διασχίζοντας το μικρό χωριό και μετά από μικρή ανηφόρα, απλώνεται απρόσμενα μπροστά μας η καταπληκτική θέα της Αρκαδικής γης. Το μονοπάτι, μας οδηγεί τραβερσάροντας το βουνό από μεγάλο υψόμετρο, στο χωριό Δάρα Αρκαδίας. Επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το γειτονικό Λεβίδι όπου θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά)».

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου (Αριστομένους 56) στις 7 το πρωί. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο. Κόστος 15 ευρώ ανά άτομο. Ο Ευκλής τονίζει ότι είναι περιορισμένες οι θέσεις και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, γιατί ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για πληρωμή αντιτίμου στην Α΄ Αντιπρόεδρο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Οικονομοπούλου Ελένη (6974252234). 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου (27210 84844), στον Έφορο Πεζοπορίας Παναγιώτη Ανδριανόπουλο (6946198148) και στον Αναπληρωτή Έφορο Πεζοπορίας Αργύρη Βλάχο (6986303585