Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 15:13

Εννέα δρομείς του ΣΔΥΜ έτρεξαν στο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από τον
Εννέα δρομείς του ΣΔΥΜ έτρεξαν στο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

 

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς την περασμένη Κυριακή, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για χιλιάδες δρομείς που συμμετείχαν συνολικά σε όλους τους αγώνες.

Οι δρομείς κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας προς όλους, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική, διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

Ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων ήταν και φέτος εντυπωσιακός και έφτασε τους 20.191 (1.759 συμμετοχές στο Μαραθώνιο, 12.599 εγγεγραμμένοι στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ., 3.833 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος των 10.000μ. και 2.000 παιδιά στα 1.000μ. από μαθητές Δημοτικών Σχολείων), με αθλητές από 51 χώρες και 5 ηπείρους.

Μέσα σ' αυτούς τους χιλιάδες δρομείς και 9 δυναμικοί αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που στη κυριολεξία, «πέταξαν» με πολύ μεγάλες επιδόσεις, ειδικά στο Μαραθώνιο, όπου συμμετείχαν 6 αθλητές απ' τους οποίους οι 5 έκαναν προσωπικά ατομικά ρεκόρ, ενώ ακόμη ένας αθλητής και δύο αθλήτριες συμμετείχαν στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Αναλυτικά στο μαραθώνιο, επίδοση κάτω από τις τρεις ώρες σημείωσαν οι Παναγιώτης Σινόπουλος με χρόνο 2:53:49" και τη 17η θέση στη γενική κατάταξη ανταγωνιζόμενος μεγάλους Έλληνες και Ξένους αθλητές, λίγο πιο πίσω και με διαφορά περίπου 3' λεπτών ο επίσης αθλητής του συλλόγου, Εμιλιάνο Κάνο με προσωπική επίδοση στις 2:56:19"  για να ακολουθήσουν άλλοι τρεις δρομείς του ΣΔΥΜ με  ατομικά  ρεκόρ και συγκεκριμένα οι Γιώργος Λάππας , Αθανάσιος Κλάδης , το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Μιχάλης Οικονομόπουλος και ο έμπειρος αθλητής και αντιπρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Μπένος .

 

Στον αγώνα των 10Km πολύ καλή επίδοση έκανε το μέλος του συλλόγου Παναγιώτης Καλαμπόκης με χρόνο 0:41:28  ενώ πολύ καλή συμμετοχή είχαν το νέο μέλος του ΔΣ του συλλόγου   Γιώτα Ασημάκου   και  η Φιλίτσα Σωφρονά .