Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 08:48

Ολα έτοιμα για το Μαραθώνιο της Μεσσήνης - Κάλεσμα των διοργανωτών στον κόσμο

Γράφτηκε από τον

 

Για 11η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή ο Μαραθώνιος δρόμος της Μεσσήνης, τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με τη στήριξη του ΕΟΣΛΜΑΥ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα με το Μαραθώνιο θα γίνουν και αγώνες δυναμικού βάδην, 10 και 3 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση του μαραθωνίου (διαδρομή 42.195 μέτρα στο μεσσηνιακό κάμπο) θα δοθεί στις 7 το πρωί στη κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει το δυναμικό βάδην. Στις 9.30 το πρωί σειρά θα πάρουν τα 10 χιλιόμετρα και στις 11 τα τρία χιλιόμετρα που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές σχολείων. 

Ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, η οποία θα γεμίσει από κόσμο, μιας και αναμένεται να αγωνιστούν 1.000 περίπου αθλητές!

Στο πλαίσιο του μαραθωνίου θα γίνει στη κεντρική πλατεία και εκδήλωση γευσιγνωσίας - έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων. Τοπικοί επιχειρηματίες, παραγωγοί και τυποποιητές θα "συστήσουν" τα προϊόντα τους, ενώ θα συμμετέχει και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, αλλά και τοπικό γραφείο της λέσχης του Νομού Μεσσηνίας. Ακόμα θα είναι και ο δημιουργός - κατασκευαστής Μπονσάι Ελιάς Γεώργιος Τσουπράκος, που με πολύ μεράκι  και αγάπη  «μεταμορφώνει» το πολύτιμο δέντρο της ελιάς σε ένα μικρό αριστούργημα. Η εκδήλωση θα είναι σήμερα Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αλλά και την ημέρα του αγώνα. Να σημειωθεί ακόμα τις δράσεις τους στο κοινό θα παρουσιάσουν οι σύλλογοι: «Ακαδημία Πάμισος», ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης (Μπάσκετ) και το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού. Επίσης η ομάδα Καλαμάτας των Special Olympics θα τρέξει στα 3 χιλιόμετρα, όπως και ο σύλλογος η "Χαρά του Παιδιού" προκειμένου να ενισχύσει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS. Εκπρόσωποι του τοπικού παραρτήματος Μεσσηνίας των Παιδικών Χωριών SOS θα  είναι στην κεντρική πλατεία για να παρουσιάσουν τη σημαντική δουλειά που επιτελούν. Τέλος,τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των αθλητών θα διατεθούν στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης.

Η συνέντευξη Τύπου 

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, οι διοργανωτές παραχώρησαν την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Μεσσήνης. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος στάθηκε στα οφέλη που έχει ο Μαραθώνιος στην οικονομία της περιοχής και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για να είναι αύριο όλα έτοιμα. Και πιστεύει ότι και η 11η διοργάνωση θα έχει την ίδια επιτυχία.

Μαζί του συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Σπύρος Κρασσακόπουλος, λόγω της εμπειρίας που υπάρχει από τους προηγούμενους αγώνες και ζήτησε να ιδρυθούν σύλλογοι στη Μεσσήνη που θα ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος, χαρακτήρισε καταξιωμένο αθλητικό θεσμό το Μαραθώνιο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους… τρεις μαθητές του Ζαχαρόγιαννη, Ζάννη και Παναγιωτόπουλο που βοηθούν γι' αυτό και κάλεσε τον κόσμο να έρθει να χειροκροτήσει τους αθλητές.  Το ίδιο και ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης λέγοντας ότι με την παρουσία του ο κόσμος τιμά την προσπάθεια και την ψυχική δύναμη.

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Ζαχαρόγιαννης παρατήρησε ότι παρά την πληθώρα των μαραθωνίων, αυτός της Μεσσήνης παραμένει ελκυστικός, μιας και υπάρχουν 200 συμμετοχές, στα 10 χιλιόμετρα 300 και στα 3, 350. Μάλιστα φέτος η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 ώστε να γίνουν καλύτερες επιδόσεις και θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Η Ντίνα Αντωνάκου εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Μεσσήνης μίλησε για τη δράση όχι μόνο του συλλόγου της, αλλά και των άλλων πολλών εθελοντών που θα είναι στο Μαραθώνιο για να εμψυχώσουν τους αθλητές.

 

Τέλος, η Αγγελική Αγγελοπούλου από το σύλλογο "Η Χαρά του Παιδιού"  σημείωσε ότι ο σύλλογος θα λάβει μέρος στα 3.000 μέτρα και παράλληλα θα υπάρχει ένας κουμπαράς ώστε να βοηθηθούν τα παιδικά χωριά SOS.