Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 18:55

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Χάλκινο μετάλλιο στην Κύπρο για την Λουκαρέα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

 

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της γύρισε από την Λεμεσό της Κύπρου η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σταυρούλα Λουκαρέα.

Στην παρθενική της εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας η κολυμβήτρια του ΝΟΚ αγωνίστηκε στην Πολυεθνή συνάντηση που έγινε με την συμμετοχή έντεκα κρατών, ύστερα από την επιλογή της βάσει των επιδόσεων της μετά και την ολοκλήρωση του χειμερινού κύκλου αγώνων. 

Η Λουκαρέα την πρώτη ημέρα συμμετείχε στα 100 ελεύθερο εκτός συναγωνισμού, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με επίδοση 1’01’’76 και στα 4Χ100 Μικτή Ομαδική όπου η ομάδα τερμάτισε στην πέμπτη θέση με χρόνο 4’27’’66, με την Λουκαρέα να πετυχαίνει στα 100 ύπτιο χρόνο 1’07’’44. 

Η σύνθεση της ομάδας ήταν Λουκαρέα, Αργυροπούλου, Κάλτσου, Παπαγιάννη. Την δεύτερη ημέρα των αγώνων η καλαματιανή κολυμβήτρια στα 100 ύπτιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο όπου με επίδοση 1’05’’84 πέτυχε ατομικό ρεκόρ (προηγούμενο 1’06’’25). Στους αγώνες, όπου υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός η Ελλάδα κατέκτησε έντεκα μετάλλια (1χρυσά-7 αργυρά-3 χάλκινα). Στην βαθμολογία τόσο στα αγόρια, όσο στα κορίτσια αλλά και στην γενική η Ελλάδα κατέλαβε την πέμπτη θέση. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία, Βραζιλία, Πολωνία, Φιλανδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ελβετία, Αυστρία.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την επιτυχία της κολυμβήτριας δήλωσε ο προπονητής της Στάθης Μπακολιάς. «Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η επίδοση της Σταυρούλας, κάτι που περιμέναμε από τους χειμερινούς αγώνες αλλά από κάποια λάθη στον τερματισμό της είχαν στερήσει την δυνατότητα να πετύχει χρόνο κάτω από 1’06’’00. Σίγουρα το 1’05’’84 που πέτυχε η Σταυρούλα είναι μια πολύ καλή επίδοση, δείχνει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και ήρθε σε ένα σημείο όπου η κολυμβήτρια δεν είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την Κύπρο αφού ήδη έχει ξεκινήσει το θερινό κύκλο προπόνησης με στόχο τα καλοκαιρινά πρωταθλήματα κατηγοριών και όπεν».