Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 16:38

Τα σωματεία μπάσκετ και βόλει ζητούν από το Δήμο την ανάκληση της απόφασης για ενοίκιο

Γράφτηκε από τον
Τα σωματεία μπάσκετ και βόλει ζητούν από το Δήμο την ανάκληση της απόφασης για ενοίκιο

Το ακόλουθο ψήφισμα εστάλη από τα αθλητικά σωματεία της Καλαθοσφαίρισης & Πετοσφαίρισης της πόλης Καλαμάτας, στο Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα και την Πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας & Αθλητισμού του Δήμου, κ. Μαρία Οικονομάκου και ζητά την ανάκληση της  πρόσφατης απόφασης για ενοίκιο των ομάδων που χρησιμοποιούν τα γήπεδα. 

'Εμείς οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων της Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης, της πόλης της Καλαμάτας, που συμμετείχαμε στην κοινή μας σύσκεψη τη Δευτέρα 24/12/2012, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς την αναλογούσα ευαισθησία, απόφαση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας & Αθλητισμού του Δήμου, με την οποία αντιμετωπίζει τον κυρίαρχο θεσμικό Φορέα του Αθλητικού Χώρου, το αθλητικό Σωματείο, που με τη δημιουργική αθλητική δραστηριότητά του, καταρτίζει και αναδεικνύει τους αθλητές και αθλήτριες όλων των Πρωταθλημάτων, Τοπικών και Εθνικών, αλλά και πολλά στελέχη των Εθνικών μας Ομάδων.

Σε μια εποχή που ο κοινωνικός ιστός της πόλης μας καταρρέει, αντιμετωπίζοντας τρομερά προβλήματα και ο χώρος του Αθλητισμού πλήττεται καίρια, αφού οι επιχορηγήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ΄ επέκταση από τις Ομοσπονδίες, έχουν καταστεί μηδενικές, επίσης τα όποια χορηγικά προγράμματα αποτελούν μακρινό παρελθόν, τα δε αθλητικά σωματεία καλούνται να καλύπτουν επιπλέον τις αποζημιώσεις Διαιτητών, Κριτών των αγώνων, αλλά και όλων των μετακινήσεών τους, εκ των ενόντων, ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας & Αθλητισμού του Δήμου, αθετώντας ακόμα και αυτή τη θεσμική του υποχρέωση, να υπηρετεί και να ενισχύει τον Αθλητισμό της πόλης, απαιτεί την καταβολή εκ μέρους των σωματείων, τέλους για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων.

Ξεπερνώντας χωρίς σχολιασμό, την έλλειψη συντήρησης, κακή λειτουργία αλλά και την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων αθλητικών χώρων (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας - Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων Τέντα) δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας, αλλά και αδυναμία μας να ανταποκριθούμε αυτή τη χρονική στιγμή, στην καταβολή οποιουδήποτε οικονομικού τιμήματος.

Με την απόφασή σας αυτή, αντί της οφειλόμενης ενίσχυσης, δημιουργούνται συνθήκες απογοήτευσης, διοικητικού και κατά συνέπεια αγωνιστικού μαρασμού, με την αποθάρρυνση και αποχώρηση των διοικητικών παραγόντων, που δεν είναι σε θέση πλέον να καλύψουν εξ ιδίων τις αυξανόμενες οικονομικές ανάγκες, για την λειτουργία των αθλητικών σωματείων.

Δυστυχώς παρά τις δικές μας προσπάθειες, ο χώρος της Αθλητικής δημιουργίας και της αγωνιστικής έκφρασης του Ελληνικού Αθλητισμού, το αθλητικό σωματείο συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αδιαφορία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα μεγάλα αδιέξοδα, που η Πολιτεία με τη στάση της έχει δημιουργήσει.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για την Ανάπτυξη του Αθλητισμού στην πόλη μας, θεωρούμε βέβαιο ότι θα λάβετε υπόψη σας τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, μέσα στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν τα αθλητικά σωματεία και θα αναθεωρήσετε ή θα αναστείλετε την συγκεκριμένη απόφασή σας'.

 

 

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ & ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ