Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2013 20:10

10ος ο Λούης Τσάτουμας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας

Γράφτηκε από τον



Με δύο άκυρες προσπάθειες στον τελικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε κάτι καλό στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που διεξάγεται στο Λουζνίκι της Μόσχας…

Ο πρωταθλητής από τη Μεσσήνη κατέλαβε τη 10η θέση, στον τελικό του μήκους που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Ο Τσάτουμας χρειαζόταν τρία εκατοστά ακόμη στην τρίτη του προσπάθεια και μοναδική έγκυρη στον τελικό του μήκους, προκειμένου να συνεχίσει και να κάνει τρεις ακόμα προσπάθειες.
Ο Ελληνας άλτης, που ξεκίνησε με δύο άκυρες, πήδηξε στα 7.98 μέτρα, με τον Γκόντφρι Μοκοένα να έχει 8 μέτρα με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας και να είναι 8ος. Επομένως κατέλαβε συνολικά τη 10η θέση, αφού είχε το ίδιο άλμα με τον Σεμπάστιαν Μπάγερ, αλλά ο Γερμανός είχε καλύτερο δεύτερο άλμα. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακός ήταν ο Αλεκσάντρ Μενκόβ, ο οποίος μπροστά στο κοινό του πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών με επίδοση 8.56. Δεύτερος ήταν ο Ιγκνίσιους Γκάισα, αγωνιζόμενος πλέον με τα χρώματα της Ολλανδίας, ενώ ο Μεξικανός Λουίς Ριβέρα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.