Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 13:14

Στην Α' εθνική για πρώτη φορά ο Σκακιστικός Ομιλος Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Στην Α' εθνική για πρώτη φορά ο Σκακιστικός Ομιλος Φιλιατρών

 

Πρωταθλητής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών και κέρδισε την άνοδό του στην Α΄ Εθνική, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το επίτευγμα κρίνεται τεράστιο, αν αναλογισθούμε το υπόβαθρο των άλλων ομάδων που είχε να ανταγωνισθεί (αφού οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από πρωτεύουσες Νομών), αλλά και τις κατηγορίες που αγωνίζονται οι ομάδες του Νομού των άλλων αθλημάτων.

Οι αγώνες έγιναν στο Ξενοδοχείο Tripoli City, της Τρίπολης, το τριήμερο 06 – 08 Μαΐου 2016 και έλαβαν μέρος οκτώ ομάδες της Πελοποννήσου (πλην νομού Αχαΐας). Ο Σ.Ο. Φιλιατρών σημείωσε τέσσερις νίκες: με το Κρανίδι: 7,5 –2,5,  με τον Όμιλο Σκακιστών Καλαμάτας: 5,5 – 4, με το Αργος: 6,5 – 3,5, με την Σπάρτη  5,5 – 4,5 και μια ισοπαλία, με το Αστρος με 5 – 5.

Σημαντικές ήταν οι νίκες με τον Ο.Σ. Καλαμάτας (περσινό πρωταθλητή) και επί της πολύ δυνατής ομάδας της Σπάρτης και μικρό στραβοπάτημα (ευτυχώς όχι μοιραίο) η ισοπαλία της πρεμιέρας με την ομάδα του Άστρους. 

Για το Σ.Ο. Φιλιατρών αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι εξής αθλητές: Γεωργανάς Παναγιώτης, Κυριακόπουλος Αντώνης, Χάραρης Γεώργιος, Αποστολόπουλος Παναγιώτης, Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος, Ίσπας Ευγενεία, Τριαντοπούλου Αφροδίτη, Ταγκαλάκη Ιωάννα, Σαλακάς Φώτης, Αποστολόπουλος Σωτήριος, Κορμάς Γεώργιος, Αντωνόπουλος Παναγιώτης και Τάνεβ-Σαρδέλης Οδυσσέας.

Η επιτυχία του Σ.Ο. Φιλιατρών επιτεύχθηκε χάρις στη σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε, αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση (πρακτική και οικονομική) των συνοδών των μικρών σκακιστών. 

Τώρα ανοίγει για τον Σ.Ο. Φιλιατρών, αλλά (θέλουμε να πιστεύουμε) και για όλο τον Δήμο Τριφυλίας, ένα καινούργιο κεφάλαιο αθλητικής ιστορίας, που αντίστοιχό του δεν έχει να επιδείξει καμία άλλη ομάδα της περιοχής σε οποιοδήποτε άθλημα. Η προσπάθεια, το επίπεδο δυσκολίας, αλλά και οι ανάγκες που υπάρχουν για την

συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ά Εθνικής είναι πολλαπλές, αφού οι περισσότερες ομάδες που έχει να ανταγωνισθεί (από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καβάλα κ.λπ.) είναι ενισχυμένες με μεταγραφές

και από grand master του εξωτερικού. Από την άλλη μεριά όμως μόνο κέρδη μπορούν να προέλθουν από μια τέτοια εμπειρία.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν, αλλά και τους γονείς των αθλητών για την βοήθεια και την κατανόηση που επέδειξαν.