Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 14:34

ΣΔΥΜ: Συμμετείχε με 3 αθλητές στον "17ο Ευχίδειο Άθλο"

Γράφτηκε από τον

 

Mε μεγάλη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε ο 17ος Ευχίδειος Άθλος Δελφοί - Πλαταιές 107,5 χιλιομέτρων, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα να μεταφέρει τη Δελφική φλόγα στις Πλαταιές πριν 2500 χρόνια, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή.

Δεκαεπτά χρόνια μετά από τον 1ο Ευχίδειο άθλο, ο 17ος Διεθνής Αγώνας Υπεραπόστασης «Ευχίδειος Άθλος» 107,5χλμ είχε τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού. Οι αθλητές ξεκίνησαν τον ιστορικό αγώνα το βράδυ της 7ης Μαϊου από τους Δελφούς και τερμάτισαν την επομένη 8 Μαΐου στις Πλαταιές με χρονικό όριο τερματισμού τις 16 ώρες. Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Αράχωβας-Διστόμου-Αντίκυρας και τη στήριξη των Δήμων Δελφών και Θηβαίων και Λιβαδειάς.

Για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έτρεξαν οι δρομείς Κώστας Γεωργιόπουλος, Σταυρούλα Μπάκα και Στέφανος Πατεράκης. Και οι τρεις τερμάτισαν τον επίπονο αυτό αγώνα με απόλυτη επιτυχία, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, ανταμειβόμενοι όμως από την όμορφη και ιστορική διαδρομή, ενώ συνολικά τερμάτισαν 115 αθλητές από τους 128 συμμετέχοντες.

 

Η διοίκηση του ΣΔΥΜ συνεχάρη την προσπάθεια των παραπών αθλητών.