Σάββατο, 14 Μάιος 2016 18:11

Πεζοπορία του Ευκλή σε Αχαΐα και Αρκαδία

Γράφτηκε από τον

Στην ορεινή διαδρομή Λυκούρια Καλαβρύτων-Δάρα Αρκαδίας πεζοπόρησαν οι φίλοι του Ευκλή.

 

Στην πολλή επιτυχημένη πεζοπορία, που διοργάνωσε η αθηναϊκή πεζοπορική ομάδα «Ορεινές Περιπλανήσεις», πήρε μέρος ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας (Σ.Π.Ο.Κ.) «Ευκλής» την Κυριακή.

Ήταν κατά γενική ομολογία μια από τις ωραιότερες εξορμήσεις του συλλόγου. Ορεινό μονοπάτι, δάσος, ποτάμι, υπέροχη θέα και εξαιρετική παρέα, ήταν τα στοιχεία εκείνα που απόλαυσαν κατά τη 14 χιλιομέτρων διαδρομή οι πεζοπόροι του «Ευκλή», μένοντας με τις καλύτερες αναμνήσεις. 

Ξεκινώντας από την Αχαϊκή Λυκούρια, κατευθύνθηκαν προς τις πηγές του Λάδωνα, όπου και απόλαυσαν το καταπράσινο τοπίο. Αφήνοντας πίσω τις πηγές, οι πεζοπόροι διέσχισαν το όμορφο οροπέδιο και ανηφόρισαν προς το γραφικό χωριό Παγκράτιο, στα σύνορα των νομών Αχαΐας-Αρκαδίας . Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής είχαν την ευκαιρία, τραβερσάροντας το βουνό από μεγάλο υψόμετρο, να απολαύσουν την καταπληκτική θέα της Αρκαδικής γης και πιο συγκεκριμένα του κάμπου του Δάρα. Μετά από σύντομη ανασύνταξη στο ιστορικό χωριό του Δάρα, το οποίο ήταν και το τέλος της πεζοπορίας, οι φίλοι του Ευκλή και των Ορεινών Περιπλανήσεων απόλαυσαν καφέ και φαγητό στο γειτονικό Λεβίδι.

 

Οι πεζοπόροι του Ευκλή εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στην ομάδα «Ορεινές Περιπλανήσεις» για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία και τονίζουν ότι θα χαρούν να την υποδεχτούν το συντομότερο δυνατό για μια ακόμη κοινή εξόρμηση, αυτή τη φορά στη Μεσσηνία.